cookie-og-privatlivspolitik
Mickey Pless.
Foto: Flemming Keith Karlsen, arkivfoto

Lokal nyt

Revydirektør dropper rundtur efter kritik

OPDATERET TORSDAG 09.15: Nykøbing F. Revyens direktør og den lokale musiker Lars Sørensen ændrer planer for fællessang-turné efter kritik på Facebook.
25. marts 2020 kl. 11:30 Af Jakob Poulsen

Annonce

De fleste af os har nok set, hvordan borgerne flere steder i Italien er begyndt at arrangere fællessang hver for sig fra deres altaner for at holde modet lidt oppe i en svær coronatid.

Og netop fællessang er et stærkt middel til at skabe fællesskab og glæde, selv om det kan være svært i øjeblikket, hvor vi skal sørge for at holde afstand til hinanden.

Budskabet og idéen om at samles til fællessang hver for sig fik derfor Nykøbing F. Revyens direktør, Mickey Pless, til sammen med en anden lokal musiker, Lars Sørensen, at planlægge en mindre turné rundt i kommunen på en blokvogn i morgen torsdag, hvilket blandt andet blev omtalt her på folketidende.dk i går, tirsdag.

De havde også sikret sig opbakning til idéen fra en lokal sponsor og Guldborgsund Kommune.

Tanken var, at de ville køre rundt til Nysted, Sakskøbing, Nørre Alslev, Stubbekøbing, Væggerløse og to steder i Nykøbing, hvor de hvert sted ville optræde i et kvarter, og imens skulle det hele streames og sendes live på Nykøbing F. Revyens og Guldborgsund Kommunes facebooksider.

Meningen var så, at folk i nærheden kunne åbne døre eller vinduer eller gå ud på terrassen eller fortovet foran deres hjem og i god afstand til andre mennesker synge med på sangene.

Men så blev omtalen af arrangementet lagt på Facebook ... Og i løbet af få timer rejste der sig især på kommunens facebookside en mindre storm af utilfredse kommentarer fra borgere, som mente, at arrangørerne ikke tog myndighedernes opfordring til borgerne om så vidt muligt at blive hjemme og holde behørig afstand til andre alvorligt.

Det har nu fået Mickey Pless og Lars Sørensen til at sadle om.
I stedet for den planlagte turné rundt i kommunen med blokvogn vil de lave en minikoncert, som streames direkte klokken 16 i morgen på Nykøbing F. Revyen og Guldborgsund Kommunes facebooksider.

Hvor koncerten rent fysisk skal finde sted, er ikke afgjort endnu, men det bliver altså uden andet publikum end dem, der vælger at kigge og synge med via Facebook.

- Vi skal ikke gøre borgerne bekymrede, og når vi kan se, at der opstår bekymring for, at folk vil stimle sammen der, hvor vi spiller, skal vi ikke gøre det.

- Det var tænkt som et positivt tiltag om at køre ud at lave fællessang, men hvor folk skulle blive på deres matrikler, men nu ændrer vi det til en livestreamet koncert i stedet, for synge, spille og opleve fællesskabet skal vi sgu. Dette er blot en anden måde at gøre det på, som jeg håber, at mange vil bakke op om. Jeg glæder mig i hvert fald til at synge og spille i morgen - blot på en ny måde, siger Mickey Pless og tilføjer:

- Jeg ved fra revyen, hvor stor betydning sang og musik har for vores velbefindende, så hvis jeg sammen med Lars kan være med til at sprede godt humør her i Guldborgsund, så er jeg helt klar på det. Vi er nødt til at tænke lidt kreativt i denne tid.

Sangene, han og Lars Sørensen, vil fremføre er: "Det er i dag et vejr, et solskinsvejr", "Livstræet" og "Så længe jeg lever".

I videoen herunder kan du høre Mickey Pless forklare om baggrunden for ændringen af arrangementet.

OBS: Koncerten bliver også streamet live på folketidende.dks Facebook-side. Se med fra klokken 16 i dag, torsdag.
KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tålmodighed lønner sig 22. marts 2020 kl. 21.18

AF: EVA TERNDRUP

Den danske folkekirke… 19. marts 2020 kl. 06.27

AF: EVA TERNDRUP

AF: EVA TERNDRUP

Erhvervslivet rammes hårdt… 17. marts 2020 kl. 22.11

AF: EVA TERNDRUP

Skal religion stå over mennesket? 17. marts 2020 kl. 22.05

AF: JOHN WENNERWALD

Vinteren kommer 15. marts 2020 kl. 20.30

Annonce