cookie-og-privatlivspolitik
Radiochef Anders Brønholt.giver en hjælpende hånd til musikbranchen, som også lider økonomisk under coronakrisen.
Radiochef Anders Brønholt.giver en hjælpende hånd til musikbranchen, som også lider økonomisk under coronakrisen.
Foto: Anders Knudsen

Lokal nyt

Spiller kun dansk musik i påsken

Radio SydhavsØerne giver en hjælpende hånd til den danske musikbranche.
08. april 2020 kl. 06:30 Af Margit Olsen

Annonce

LOLLAND-FALSTER Som en økonomisk støtte til danske musikere under coronakrisen spiller Radio SydhavsØerne kun dansk musik i påskedagene.

Normalt er næsten halvdelen af den musik, som kommer ud gennem højtalerne fra Radio SydhavsØerne, dansk - både sunget på dansk og engelsk.

Men påsken dedikerer lokalradioen til dansk musik for at give en økonomisk støtte til danske kunstnere.

Mange festivaler og koncerter her i foråret og også en del af sommerens musikarrangementer er allerede aflyst. Og det betyder manglende indtægt for musikbranchen.

- Som mange andre har de danske musikere også en svær tid lige nu. Det har fået flere radiostationer til at spille mere dansk musi,k end de plejer, siger radiochef på Radio SydhavsØerne Anders Brønholt.

Når Radio SydhavsØerne spiller musik, kan alle lytte med ganske gratis. Men det er ikke gratis for radioen at spille musikken.

Udover udgifter til drift og lønninger til medarbejdere på radioen betaler radioen også en afgift for at spille de enkelte musiknumre.

Der betales til Koda og til Gramex, som indhenter betaling på vegne af udøvende kunstnere og pladeselskaber, når deres udgivelser bliver afspillet offentligt.

Radio SydhavsØerne modtager ikke støtte nogen steder fra og får heller ikke andel i licenspengene. Radioen er helt og holdent finansieret af reklamer.


Initiativet glæder musikere

Musikeren "Pilfinger", alias Lasse Kramhøft, som stammer fra Bandholm, roser også Radio SydhavsØerne for vaglet af udelukkende dansk musik henover påsken.

- Jeg er glad for, at der er fokus på, at denne tid er hård for os alle, når alle selvstændige musikere får aflyst deres koncerter og derved levebrød. Den opbakning giver os glæde og håb og ikke mindst lyst til at holde kreativiteten oppe.

Bryan Rice, som lokalt også er kendt for at optræde på Radio SydhavsØernes Venindeaften, siger at den lokale radio ved at spille dansk hele påsken, giver de danske musikskabere et kæmpestort påskeæg i en meget svær tid.
- Det måske hjælpe musikere med at betale huslejen eller tabet af en koncert. Jeg er stolt af at Sydhavsøerne gør så stor en forskel for musikken lige nu, siger Bryan Rice.
 

Henover påskens fem døgn forventer Anders Brønholt, at der spilles 2.000 danske sange.

- Man skal forvente at høre den musik, som Radio SydhavsØerne er kendt for. Der brydes ikke med konceptet. Radioen har valgt også at tage dansk musik sunget på engelsk med for ikke at udelukke den del af den store danske musikskat, siger radiochefen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce