cookie-og-privatlivspolitik
Mikkel fra 9.a. (i midten) sagde: - Det har været røvkedeligt. Man har jo savnet det sociale og savnet at have en lærer, der råber og skriger efter en. Det havde jeg godt nok ikke troet ville ske. Jeg har aldrig været særlig glad for skolen, men så her de sidste par år har det ændret sig lidt med nye lærere og nye klassekammerater. Så det er rart endelig at være tilbage.
Natasja fra 9.a. (til højre) var også glad for at skulle i skole igen. 
De to elever stod og ventede udenfor på gaden, indtil klokken havde passeret otte, for mens nogle elever skulle møde mellem klokken 7.45 og 8.00, så skulle de møde mellem klokken 8.00 og 8.15. I døren sluttede endnu en klassekammerat sig til dem.

3

Billeder

Mikkel fra 9.a. (i midten) sagde: - Det har været røvkedeligt. Man har jo savnet det sociale og savnet at have en lærer, der råber og skriger efter en. Det havde jeg godt nok ikke troet ville ske.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

- Rart endelig at være tilbage

Efter to måneder hjemme kunne eleverne i går igen møde i skole. - i lånte lokaler.
19. maj 2020 kl. 17:10 Af Rikke Folm Berg

Annonce

NAKSKOV Lærerne Marianne Steen og Klaus Svensson smilede kæmpe-brede smil, da de i går morges tog imod eleverne fra Byskolens 9.a. i Nikolaihuset.

- Vi har savnet børnene, sagde Marianne Steen.

For selv om lærerne i de sidste to måneder har tilbragt mange timer med eleverne på computerskærmen, er det ikke det samme, påpegede Klaus Svensson.

Han fortalte, at såvel lærere som elever har savnet at kunne mødes rigtigt.

- En elev skrev for eksempel til mig: Bare lugten af mine klassekammerater, savner jeg.

I går blev det så muligt at tage alle sanser i brug i de to lånte undervisningslokaler.

- Vi er rigtig glade for at have fået lov til at låne lokalerne i Nikolaihuset af menighedsrådet i Sankt Nikolai Kirke, sagde Klaus Svensson.

Morgenstundens plan A var at få undervist eleverne i vigtigheden af god håndhygiejne og regler og rutiner for afspritning af de bærbare, borde, stole og dørhåndtag.

Victor var blandt de første fremmødte elever:

- Jeg har det fint med at komme tilbage. Det er dejligt at komme op og se nogle mennesker. Det har været kedeligt, meget kedeligt. Selv om jeg har spillet fodbold, været sammen med familien og i sommerhus.

Jakob syntes også, at det var fint at være tilbage:

- Det har ødelagt motivationen en stor del at sidde hjemme. Jeg er glad for at komme op og få chancen for at se mine venner igen. Man har følt sig indelukket.

- Der var også alle mulige ting, der pludselig distraherede. Så kunne man være sammen med sin familie eller se film i stedet for bare at lave sine ting. Man manglede en lærer, som bare kigger på en, og så laver man det.

Sara synes, at det var fint nok i starten, men at det så blev lidt hårdt.

- I starten var det egentlig fint nok. Det var mere det, at man skulle vænne sig til, at det hele foregik over skærmen, at man ikke kunne få den rigtige tavleundervisning.

- Men at man ikke kunne være sammen med klassen, det har været lidt hårdt til tider.

- Man manglede lidt at være sammen med folk.

9.a. skal dog være delt op i to lokaler.

- Man ville gerne have været samlet hele klassen i et lokale, men det er ikke muligt, så vi må bare se tiden an, måske bliver det muligt henad vejen.

Læs også artiklerne: "Deltog i Teams fra hesteryg" - "Hårdt at komme tidligt op" og "8.i. i kø til håndvasken" tirsdagens FolketidendeKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

Annonce