Annonce
Lolland

Anemonehuset får snart en ny blomstringstid

Anemonehuset på Christianssæde er ved at blive totalrenoveret, så det kan indlemmes i godsets udlejning til turister, kursister og gæster ved arrangementer, fortæller hotel- og konferencemanager Henrik Fabricius. Foto: Claus Hansen

- Alle rum skal have sit eget anemonetapet. Og tanken er, at der i stuen vil stå ingredienserne til den drink, vi kalder "den blå anemone, fortæller konferencemanager.

CHRISTIANSSÆDE I slutningen af 1800-tallet blev der bygget et gult hus i flere etager med stråtag ved Christianssæde. Huset, der oprindeligt har været bolig for en gartner, fik navnet Anemonehuset efter den lollandske nationalblomst, som Kaj Munk netop hentede i Christianssædeskoven.

Nu har indehaveren af Christianssæde Slot, Andreas Just Karberg, købt Anemonehuset, og håndværkerne har travlt med huset, hvor al indmad er hevet ud.

Et nyt tag i røde tegl er lagt, og nu skal der renoveres inden døre, så huset kan stå klar til at tage imod gæster til sommer.

- Huset var egentlig tiltænkt vores skovfoged, men hun vil hellere bo lidt mere landligt, og derfor får jeg fornøjelsen af at leje det her fantastiske hus ud, siger hotel- og konferencemanager på Christianssæde Henrik Fabricius.

Den gamle, svungne trappe, smedejernsgelænderet med rådyr på indgangs­trappen og mange andre gamle detaljer bevares i totalrenoveringen. Huset får tre dobbeltværelser, to enkeltværelser, to badeværelser, køkken, stue og bryggers med vask og tør.

- Idéen er, at man kan leje det som en feriebolig. Vi ønsker ikke langtidsudlejninger hverken til privatpersoner eller toårs-ansatte på store byggeprojekter, lyder det bestemt fra Fabricius.

Husets navn vil også komme til at præge både indretning ... og anretning.

- Alle rum skal have sit eget anemonetapet. Og tanken er, at der i stuen vil stå ingredienserne til den drink, vi kalder "den blå anemone", som vi er ved at udvikle, smiler Henrik om huset, der også får en stor terrasse, hvor man kan nyde udsigten til skoven ... og sin anemone-drink.

Også andre steder ved Christianssæde er der huse, som indlemmes i Christianssædes nye udlejningskoncept - blandt andet det lille bindingsværkshus Plantagehuset og den gamle forpagtergård.

- Det hele kommer til at hænge sammen, så vi om nogle år har slottet, Forpagtergårdens 20 dobbeltværelser, Plantagehuset, Jægerhuset og altså også Anemonehuset.

Lige nu er næsten alt hevet ud af Anemonehuset - undtaget den gamle svungne trappe til førstesalen. Foto: Claus Hansen
18-01-2022. Foto Claus Hansen. Henrik Fabricius i Jægerhuset. Anemonehuset er ved at blive renoveret. Henrik fortæller om tankerne med huset, vi skal over og kigge, der er tegninger... og muligvis også lidt snak om andre projekter på Christianssæde. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
. Foto: Claus Hansen
  • Anemonehuset på Christianssæde er ved at blive totalrenoveret, så det kan indlemmes i godsets udlejning til turister, kursister og gæster ved arrangementer, fortæller hotel- og konferencemanager Henrik Fabricius. Foto: Claus Hansen
  • Lige nu er næsten alt hevet ud af Anemonehuset - undtaget den gamle svungne trappe til førstesalen. Foto: Claus Hansen
  • 18-01-2022. Foto Claus Hansen. Henrik Fabricius i Jægerhuset. Anemonehuset er ved at blive renoveret. Henrik fortæller om tankerne med huset, vi skal over og kigge, der er tegninger... og muligvis også lidt snak om andre projekter på Christianssæde. Foto: Claus Hansen
  • . Foto: Claus Hansen
  • . Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier