cookie-og-privatlivspolitik
Nakskov Havn.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lolland

Arkitektkonkurrence er afgjort

Havnebygningen og Honnørkajen renoveres for 30,7 millioner kroner.
03. maj 2021 kl. 14:40 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Det blev Erik Brandt Dam arkitekter ApS med underrådgivere Lenschow & Pihlmann og professor Martin Zerlangs, der er udpeget som vinder af arkitektkonkurrencen for Nakskov inderhavn med arkitektforslaget "Alle tiders havn."

Som en del af inderhavns-projektet skal Havnebygningen og Honnørkajen renoveres og udvikles, så de i fremtiden kan være et mødested for byens borgere. Arkitektfirmaets forslag til renovering har et budget på cirka 30,7 millioner kroner.

Rådgiverne foreslår, at den gamle spisesal for havnens arbejdere bliver genetableret i sin oprindelige form. Det vil sige, at det dæk, der er skudt ind i Nakskov Skibs- og Søfartsmuseums nuværende lokaler, fjernes.

Spisesalen skal fremadrettes bruges som morgenmadscafé for gæsterne i det kommende, private hotel i nabobygningen, Toldboden, og som offentlig café og restaurant i dagens øvrige timer.

I de "kolde haller" i den østlige fløj, pakhusdelen, vil Museum Lolland-Falster skabe en udstilling, Tro Håb og Kærlighed, hvor nogle af tingene fra søfartsmuseet skal indgå, og i den østlige fløj vil vægge og tagkonstruktion stå urørte.

Annonce

I Havnebygningen bliver der også et besøgscenter, hvor gæsterne kan orientere sig om, hvad der er af seværdigheder i Nakskov, købe billet og derfra tage ud at se eksempelvis Nakskov Fjord, Hestehoved, værftet eller resterne af det gamle fæstningsareal.

I midten af bygningen bliver der mødelokaler.

Planen er en del af initiativet Nakskov 2030, der er et partnerskab mellem Realdania, A.P. Møller Fonden og Lolland Kommune om at udvikle Nakskov. Partnerne har til sammen afsat 150 millioner kroner til opgaven.

Læs mere i Folketidendes papiravis mandag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE