cookie-og-privatlivspolitik
Der skal være mulighed for fleksibel parkering på Axeltorv ved særlige lejligheder, mener politikerne, der også vil have klemt lidt flere pladser ind til kortidsparkering ved torvet.
Der skal være mulighed for fleksibel parkering på Axeltorv ved særlige lejligheder, mener politikerne, der også vil have klemt lidt flere pladser ind til kortidsparkering ved torvet.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Axeltorv får en lokalplan

Ombygning principgodkendt med ændringer.
06. maj 2021 kl. 12:40 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Skitseforslaget til ombygning af Axeltorv i Nakskov blev i går principgodkendt af medlemmerne af teknisk udvalg i Lolland Kommune.

Dog med nogle ændringer. Det blev desuden besluttet at indstille til økonomiudvalget, at der skal udarbejdes lokalplan for Axeltorv, før gravemaskinerne og brolæggerne går i gang.

Ændringerne, som politikerne ønsker, er, at den skånende flade på torvets nordside droppes og erstattes af en mur med siddepladser. Vandkunsten i form af en afbildning af Nakskov Fjord, havn og indrefjord udgår, og det samme gælder tre træer foran butikkerne.

Desuden har politikerne hørt de mange protester og vil have det undersøgt, om der kan skabes plads til en til tre parkeringspladser mere i "længderetningen," da trafikanterne ikke skal bakke ud på et befærdet areal. Langs kørselsarealet på den nordlige del af torvet er der i skitsen placeret seks parkeringspladser til korttidsparkering og en p-plads til handicappede. Torvet skal desuden kunne benyttes til fleksibel parkering til særlige arrangementer, hvilket flere har ønsket.

Henning A. Rasmussen fra Din Stemme ønskede indarbejdet et større antal parkeringspladser og et færre antal træer.

Annonce

- Da husejere har meddelt, at de vil klage til Planklagenævnet over projektet, hvor sagsbehandlingen typisk tager ni måneder, har vi i udvalget besluttet, at der skal udarbejdes lokalplan for Axeltorv. Selv om vi tror, at vi får ret, kan vi nu lige så godt lave planarbejdet ordentligt, siger formanden, Leif Utermöhl (S).

- Der går så op mod et år, før vi kan renovere torvet, tilføjer han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE