cookie-og-privatlivspolitik
Formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S), viser på den opsatte "forklaringstavle," at cyklister skal cykle mod ensretningen på cykelstien. Med ensretningen foregår det derimod ude på gaden - og bilerne må pænt snegle sig frem bagved.

2

Billeder

Formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S), viser på den opsatte "forklaringstavle," at cyklister skal cykle mod ensretningen på cykelstien. Med ensretningen foregår det derimod ude på gaden - og bilerne må pænt snegle sig frem bagved.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Cykelgade forvirrer folk

Kommunen forsøger nu med sin egne forklaringstavle.
20. juni 2019 kl. 16:14 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV Selv om Nygade og Østergade har været cykelgader siden 1992, hvor cyklister og små knallerter må køre mod ensretningen på deres egen cykelsti, er trafikanterne i Nakskov blevet forvirret over, hvordan de skal opføre sig i Vejlegade, Præstestræde og Klostergade.

De tre gader er også blevet ombygget til cykelgader, og vejtekniker Henrik Egholm og formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S), har fundet det nødvendigt at holde pressemøde om, hvordan man tackler gaderne.

De nye cykelgader har også fået et supplerende skilt ud over "Cykelgade," hvor trafikanterne kan se, hvordan de skal placere sig. At det er en god idé, beviser en mand i en stor, elektrisk kørestol, som vælger at køre med ensretningen på cykelstien langs Vejlegade. Flere korrekt cyklende mod ensretningen på cykelstien må zigzagge udenom ham.

Manden skulle have kørt ude på vejen, ligesom cyklende fra Nørrevold mod Axeltorv ad Vejlegade skal gøre det.

Gert Mortensen: - I en cykelgade foregår det på de svage trafikanters præmisser, og bilerne må vente. Vi "generer" bilisterne for at holde trafikulykkerne nede, og bilerne er gæster i gaden.

Kommunens vejtekniker Henrik Egholm tilføjer, at bilisterne tålmodigt må køre bagefter en cyklist, der cykler med ensretningen ude på gaden.

Nygade og Østergade blev lavet til cykelgader som led i det statsstøttede cykelruteforsøg, som Nakskov Kommune og Vejdirektoratet stod bag.

De nye cykelgader er lavet for penge fra Transportministeriets Cykelpulje, som også er brugt til ringstien, ombygning af Tårsvej og Havnegade, sikring af kryds samt istandsættelse af Blegen med også cykelgade på Elvej.

Den videre istandsættelse af Tårsvej fra Christiansdalsvej til Helgenæsvej påbegyndes i øvrigt nu, og der søges også penge til stykket ved Vejlegadebro, oplyser Henrik Egholm.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce