cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Fem års fængsel for narkohandel og våben

Endnu en anholdt fra en større politiaktion rundt om på Lolland sidste forår er blevet dømt.
13. januar 2021 kl. 08:47 Af David Arnholm

Annonce

VESTLOLLAND 5. maj sidste år gennemførte politiet en omfattende aktion på Lolland, hvor 11 personer blev anholdt på flere forskellige adresser, hvor der blev fundet våben, amfetamin og andre stoffer.

Siden har flere sager været for retten, og kort før jul blev endnu en af de anholdte fra dengang dømt. Det drejer sig om den 30-årige Mike Ruus Madsen, der har fået en dom på fem års fængsel.

Anklageskriftet omfattede 16 forhold, hvoraf han erkendte nogle og nægtede andre. Han blev fundet skyldig i de 15, men frifundet for et mindre alvorligt, der handlede om ulovlig omgang med hittegods, fordi han på en genbrugsplads havde taget en taske med et frimærkealbum - men det blev han altså frifundet for.

Mere alvorligt var det, at han i perioden fra juli 2019 til kort inden anholdelsen året efter havde været involveret i en række handler med tilsammen mere end et kilo amfetamin. Det havde foregået på flere forskellige adresser, blandt andet i Søllested.

Alvorligt er det også, at han uden politiets tilladelse i Stokkemarke og Søllested har været i besiddelse af både en pistol og en revolver. Og at han på dagen, hvor han klokken syv om morgenen blev anholdt i en bil i Broerne ved Stokkemarke, var i besiddelse af 19 haglpatroner, 14 riffelpatroner, hvoraf de to var afskudt, 10 løsskudspatroner til riffel, otte 9-milimeter-patroner, 18 kaliber 22-patroner, to defekte magasiner, en peberspray, en halskniv samt 2,63 gram amfetamin. Og indenfor på bopælen i Broerne fandt betjentene 133 gram cannabis, der også var beregnet til salg.

I den mindre alvorlige ende af skalaen blev han også dømt for at have stjålet en nummerplade fra en bil i Stokkemarke og for at have været i besiddelse af 11,28 gram MDMA med henblik på overdragelse.

Udover fængselsstraffen fik Mike Ruus Madsen også konfiskeret våbnene, stofferne og 7.650 kroner.

I retten forklarede han, at han havde købt amfetamin til eget brug i Svingelen i Nakskov og blandede det op halvt til halvt med alkohol, hvorefter han tørrede det og solgte noget af det videre til sine venner. Han var storbruger og tog amfetamin dagligt, fortalte han.

Han afviste at være tilknyttet en bande, men fortalte, at han havde været i kontakt med Satudarah en enkelt gang, hvor han blev beskyldt for at have stjålet en motorcykel.

Ved strafudmålingen lagde retten vægt på, at det er en skærpende omstændighed, når man er i besiddelse af våben i forbindelse med narkotikahandel.

Læs også artiklerne:


11 anholdt efter fund af våben og stoffer


Politiaktion handlede om våben og amfetaminKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce