cookie-og-privatlivspolitik
Blandt andet femernbyggeriet trækker mange udenlandske medarbejdere, som Folkekirken gerne vil have fat i.
Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Folkekirken øger indsats over for kristne migranter

Den danske folkekirke vil åbne dørene for kristne indvandrere, men dens indsats begrænses af lovgivningen, påpeger ekspert
21. september 2021 kl. 10:10 Af Citathistorie

Der gik ikke mange måneder fra, at det første spadestik til Femern-forbindelsen på Lolland blev taget, til at folkekirken ansatte en præst, der nu står klar samme sted til at tage imod de tusinder af migranter, der ventes at komme for at arbejde.

- Når der ansættes en præst for migranter i Rødby, er det udtryk for, at folkekirken ser det som sin opgave at være kirke for alle, også indvandrere, siger Søren Dalsgaard, koordinator i Folkekirkens Migrantsamarbejde i Folkekirkens mellemkirkelige Råd, til Kristeligt Dagblad i artiklen "Folkekirken opruster-vil have kristne indvandrere ind i folden"

De østeuropæiske tunnelarbejdere er blandt de mange kristne indvandrere, der kommer til Danmark i disse år. Nye beregninger fra Københavns Universitet har vist en stigning i katolsk og ortodoks indvandring fra især Polen, Rumænien og Ukraine gennem de seneste 10 år.

- Østarbejdere er en gruppe, vi er meget opmærksomme på. Og vi kan være med til at bidrage til integrationen, skabe fællesskaber eller hjælpe dem med at få kendskab til deres rettigheder på det danske arbejdsmarked, siger Søren Dalsgaard, som samtidig håber at arbejdsmigranterne finder interesse for folkekirken.

- Tørre tal fortæller, at antallet af personer i befolkningen, som ikke er medlem af folkekirken, er stigende. Og ser vi hen over en tiårig periode, skyldes 60 procent af stigning, at folk med udenlandsk herkomst ikke bliver medlem. Derfor skal vi naturligvis være opmærksom på denne gruppe, siger Søren Dalsgaard.

Annonce

Folkekirken har i de seneste år ansat flere migrantpræster og medarbejdere, som skal arbejde med kristne og muslimske indvandrere, fortæller Søren Dalsgaard.

- Tallet er stigende, men sidst vi lavede en optælling, var der i folkekirken 70 ansatte, som havde en særlig funktion inden for integration, mission og religionsmødefeltet. Og så er der selvfølgelig mange andre, der arbejder med det område som en integreret del af deres almindelige arbejde i sognene, siger Søren Dalsgaard, hvis egen afdeling i Folkekirkens mellemkirkelige Råd har hyret mere arbejdskraft inden for de seneste måneder.

- Det betyder, at vi i dag er tre fuldtidsansatte i Folkekirkens Migrantsamarbejde. Det er en naturlig følge af, at det er et område i udvikling, siger Søren Dalsgaard.

Læs hele artiklen i Kristeligt Dagblad eller på k.dk
https://www.kristeligt-dagblad.dk/kirke-tro/folkekirken-opruster-vil-have-kristne-indvandrere-ind-i-foldenKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE