cookie-og-privatlivspolitik
Ann-Vibeke Munter havde ingen forventninger til det politiske møde, men der havde dog på forhånd været interesse fra flere for at kigge forbi.

3

Billeder

Ann-Vibeke Munter havde ingen forventninger til det politiske møde, men der havde dog på forhånd været interesse fra flere for at kigge forbi.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Fortsat lukning truer galleri

Galleri Lolland åbnede lørdag under påskud af politisk møde.
23. februar 2021 kl. 08:29 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

MARIBO Lørdag formiddag var der åbne døre i Galleri Lolland i Østergade i Maribo, hvor det var muligt at se galleriets nyeste udstilling med gæstekunstnerne Theis John Veile og Lars V. Andersen foruden galleriets faste kunstnere.

Under de nuværende coronarestriktioner er galleriet ligesom andre butikker tvunget til at holde lukket. Men den fortsatte lukning truer nu Galleri Lolland i sådan en grad, at man lørdag åbnede under påskuddet, at man holdt politisk møde.

- Det siger jo sig selv, at vi er lukningstruede. Men jeg prøver at holde den åben ved at holde politisk møde. Jeg har jo læst mig til, at man godt må holde et politisk møde. Og det er jo et oplagt sted at holde det her, fortæller kunstner og galleriejer Ann-Vibeke Munter.

- Jeg har 2.000 følgere på Facebook, så dem har jeg selvfølgelig inviteret. Og hvis det bliver en succes, kan det da godt være, at vi skal holde nogle flere af dem, fortsætter hun.

Galleriejeren var også forberedt på, at politiet muligvis ville kigge forbi.

Annonce

- Selvfølgelig kan de komme, men jeg annoncerer jo ikke, at jeg har åbent. Jeg holder politisk møde, og der er stor forskel. Men det er jo en måde, at folk kan komme ind og se vores ting, fortæller Ann-Vibeke Munter.

Selv om det ikke har været muligt at købe ting i galleriet, har der dog været aktivitet i den virtuelle verden.

- Jeg er blandt andet begyndt at få henvendelser over Messenger, fordi folk ser mine ting her og der. Så jeg har fået solgt nogle billeder. Det ved jeg, at der også er andre, der har gjort. Men selvfølgelig er det jo ikke det samme, som når vi kan være her og snakke og ses med folk, fortæller Ann-Vibeke Munter.

- Men i forhold til galleriet bliver det jo meningsløst at gå her og hænge noget op samt betale 6.000 kroner om måneden i husleje for at have et lukket lokale. Det, jeg kan søge i kompensation, vil revisoren tage, fortsætter hun.

Hjælpepakkerne har også gjort, at udlejeren af gallerilokalerne er blevet mindre fleksibel.

Annonce

- Det er altid sværere om vinteren, og andre gange har jeg kunnet skrive og fået eftergivet huslejen, men nu får jeg at vide, at jeg bare skal søge noget kompensation, fortæller Ann-Vibeke Munter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE