cookie-og-privatlivspolitik
Hvis friskolen fortsat skal oprettes, bliver det ikke på Dannelunde Skole.
Hvis friskolen fortsat skal oprettes, bliver det ikke på Dannelunde Skole.
Foto: Anders Knudsen/arkivfoto

Lolland

Friskole fik endnu et slag

Økonomiudvalget har forkastet friskoles ønske om udsættelse af køb.
01. juli 2020 kl. 17:50 Af Rikke Folm Berg

Annonce

DANNEMARE Start april stoppede fem af syv medlemmer af bestyrelsen for Dannemare Friskole. Det skete samtidig med, at ambitionen om en friskole med start august 2020 blev opgivet på grund af for få elevindmeldelser. Men to, Steen Bahnsen og Steffen Stenhejn, fortsatte arbejdet for at se, om der kunne være grobund for at starte en friskole i 2021.

26. april skrev Steen Bahsen derfor et brev til borgmester Holger Schou Rasmussen (S) og viceborgmester Henrik Høegh (V), hvor han gav en status på arbejdet og bad om at få udskudt overtagelsen af Dannelunde Skole til 2021. Her forklarede han blandt andet, at coronakrisen var kommet på tværs af hvervekampagnen.

"Vores hvervekampagne var planlagt til at starte 1. februar og strække sig frem til 31. juni, men på grund af den aktuelle coronasituation, har vi måttet aflyse alle arrangementer og møder. Det betyder, at vi reelt set kun har haft cirka fem uger til at finde det nødvendige antal elever, og det har ganske enkelt ikke været nok".

19. juni, dagen efter det seneste møde i økonomiudvalget, kom svaret:

"Udvalget besluttede at forkaste tilbuddet ..." skrev sektorchef for Service og Bygninger Lars Gram tilbage.

Steen Bahnsen har derfor på vegne af bestyrelsen udsendt en pressemeddelelse, hvor han kommenterer afslaget.

Han finder det uforståeligt, at kommunen "med en enkelt linie via mail og helt uden begrundelse har afvist at forlænge aftalen". Især når det tages i betragtning, at lokale har brugt i hundredvis af frivillige timer på møder, vedtægter, værdigrundlag, fondsansøgninger, grafisk profil og hjemmeside, finansiering og hvervning af elever.

- Dette betyder blandt andet, at de donationer og medlemskontingenter, der er indsamlet med henblik på at skaffe hele eller delvise fripladser, og som stadig er ubrugte, skal returneres til giverne, og den del af budgettet der var indsamlet under store anstrengelser, personlige indsatser og fra velvillige borgere til depositum til Undervisningsministeriet, 30.000 kroner, er tabt på gulvet - opslugt af systemet! skriver han.

- Dette kan syntes uforståeligt - hvorfor aflive et sundt projekt, når der er et udtrykt ønske fra borgerne om at arbejde videre med det? Hvorfor lyttes der ikke til de lokale initiativer? Hvorfor tages de ikke imod med kyshånd? Hvilken motivation driver de lokale politikere, når de ikke vil lytte til borgerne? Frygter de friskolerne? Vil de hellere bruge skatteborgernes penge på at rive flere bygninger ned? Bygninger som ellers, i dette tilfælde, er perfekte rammer om børns opvækst? skriver han endvidere.

Trods det, at friskolen fik endnu et slag, eksisterer der, ifølge Steen Bahnsen, stadig et ønske om at forsøge at etablere en friskole "i den udstrækning der kan findes opbakning fra de lokale".

Det skal stå sin prøve, når Dannemare Friskole holder generalforsamling 5. august klokken 19, muligvis udendørs på plænen ved siden af Dagli' Brugsen i Dannemare - det er ikke fastsat endnu. Men der vil skulle findes en ny bestyrelse, da ingen af bestyrelsens fortsat formelt valgte medlemmer genopstiller. Heller ikke Steen Bahnsen og Steffen Stenhejn.

- Jeg skal passe på mine kræfter, siger Steen Bahnsen, der også har måttet kæmpe for sin virksomhed under corona.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

AF: JOHN WENNERWALD

Kan pensionsalderen gå den… 20. juli 2020 kl. 11.28

Annonce