cookie-og-privatlivspolitik
Ole Ambus Hansen, der ejede Complet Kiosken, har ikke fået erstattet det tab, som svindlen medførte.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Gymnasieelev snød kiosk for over 450.000 kroner

Tidligere ansat i konkursramt kiosk har fået betinget dom på et halvt års fængsel
24. september 2020 kl. 10:01 Af David Arnholm

Annonce

NAKSKOV Det er ikke så mærkeligt, at Complet Kiosken på Axeltorv gik konkurs. En i dag 19-årig ansat snød nemlig i løbet af et halvt års tid kiosken for over 450.000 kroner. Det er han nu blevet dømt for.


Havde ingen venner

Miseren begyndte i maj 2017, hvor en gymnasieelev blev ansat i kiosken, hvor han blandt andet betjente kassen. Men i december 2017 var han - forklarede han for nylig i retten - inde i en periode, hvor han ikke havde det så godt. Han var lige begyndt i gymnasiet, men var ikke faldet til og havde ingen venner.

Men så fandt han ud af, at man godt kunne tage varer og slå ind i kassen, at de var blevet betalt med MobilePay - uden at det var tilfældet.

De to systemer hang nemlig ikke sammen, og ejeren tjekkede ikke indbetalingerne med MobilePay.

Til at begynde med nappede han for eksempel en hotdog på den måde, men siden fandt han ud af, at han også kunne gøre det med Oddset-kuponer. Først "købte" han kuponer til 20-30 kroner, men så udviklede det sig til kuponer til 100-300 kroner og siden flere tusinde kroner.

På den måde fik han pludselig en masse penge, og så begyndte han at få venner, der ville være sammen med ham. Dem begyndte han at give hotdogs, cigaretter og spiritus fra kiosken og sagde, at det var ham, der gav.


Skumle venner

Der stoppede det dog ikke. For en dag kom en gammel klassekammerat ind i kiosken, og gymnasieeleven troede, at kammeraten opdagede, hvad han lavede. Eleven fulgtes hjem med kammeraten og tilstod det hele over for ham. Det fik vennen til at spørge, om ikke gymnasieeleven kunne lave Oddset-kuponer til ham også.

Det var han dog ikke meget for. Men han vidste, at vennen havde nogle venner, man ikke skulle lægge sig ud med, så det var nok bedst at gøre det alligevel, tænkte han. Så nu begyndte den gamle klassekammerat at komme i kiosken, hvor de lavede kuponer, som de indløste, når der var gevinst.

Men i maj 2018, hvor bedrageriet eskalerede, og han på sine vagter kunne finde på at "købe" kuponer for 10.000-15.000 kroner, blev bedrageriet opdaget af kioskens ejer, der kontaktede både gymnasieeleven og hans forældre.

Samme dag kom kammeraten hjem til gymnasieeleven og hans forældre, hvor de talte om sagen. Ifølge gymnasieeleven gav kammeraten her udtryk for, at hans andel af tyveriet nok var på omkring 200.000 kroner - det benægtede han dog efterfølgende.


Kræver erstatning

I retten erkendte gymnasieeleven sig uden forbehold skyldig, og straffen blev fastsat til seks måneders betinget fængsel med en prøvetid på et år. Derudover skal han udføre 120 timers samfundstjeneste og være under tilsyn af Kriminalforsorgen.

Både kioskens daværende ejer, Ole Ambus Hansen, og konkursboet efter kiosken har krævet erstatning af gymnasieeleven. Ole Ambus Hansen oplyser, at hverken han eller konkursboet har fået de stjålne penge tilbage, men han ønsker ikke at udtale sig om sagen.

Kioskens sidste regnskab dækkede 2018 og meldte om et underskud det år på 496.000 kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Den historiske kulturarv… 20. oktober 2020 kl. 09.43
Kom nu videre 20. oktober 2020 kl. 08.49

AF: JOHN WENNERWALD

Nåede du det, du ville? 18. oktober 2020 kl. 22.02

AF: MARTIN WOUTERS

digelaget og kommune vil… 17. oktober 2020 kl. 16.16

AF: MARTIN WOUTERS

falck sidste arbejdsdag i Guldborg 15. oktober 2020 kl. 15.46

AF: LINDA SOMMER

Velkomstporten til Danmark 13. oktober 2020 kl. 20.14

Annonce