cookie-og-privatlivspolitik
Alfa Laval, Nakskov.
Foto: Google Street View

Lolland

Halal-certificeringen påvirker ikke madpakken

Alfa Lavals halal-certificering har intet at gøre med, om medarbejderne spiser spegepølse eller leverpostej i kantinen.
22. april 2021 kl. 17:10 Af David Arnholm

NAKSKOV Alfa Lavals bortvisning af smeden Lars Frederiksen, der ikke ville skrive under på at have gennemført et halal-kursus, er blevet kommenteret vidt og bredt på Facebook.

Her giver nogle udtryk for forargelse over, at Alfa Lavals ansatte ikke må have en spegepølsemad med i madpakken. Men det bygger på en misforståelse af, hvad certificeringen indebærer.

- Der er naturligvis ingen krav til indholdet af medarbejdernes madpakker eller udbuddet i vores kantine, fastslår administrerende direktør Stine Grønnemose.

Den konkrete sag med Lars Frederiksen ønsker Alfa Laval ikke at kommentere, da den kører i regi af fagforeningen Dansk Metal og arbejdsgiverorganisationen Dansk Industri.

- Vi vil dog meget gerne understrege, at vi aldrig har bedt nogen medarbejdere om at skrive under på et halalcertifikat. Det er vores virksomhed, der er certificeret. Ikke vores medarbejdere, siger hun og uddyber:

Annonce

- Certificeringen er betinget af, at medarbejderne skriver under på, at de har modtaget træning i/introduktion til de krav, som vi som virksomhed skal opfylde for at have et certifikat. Det gælder for eksempel krav om dokumentation fra vores råvareleverandører på, at de overholder kravene, at rå-, mellem- og færdigvarer skal beskyttes mod forurening (støv, skidt, skadedyr, ethanol samt produkter lavet af gris, for eksempel børster og koste med svinehår), og at der ikke må være mad- og drikkevarer i produktionsområder.

Hvad der helt præcist står i det dokument, medarbejderne skal underskrive, ønsker Alfa Laval ikke at oplyse, da virksomheden ikke vil dele interne dokumenter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE