cookie-og-privatlivspolitik
Fredag skal Folketinget behandle et forslag fra René Christensen og Dansk Folkeparti om, at virksomheder ikke længere skal kunne trække udgifter til halalcertificeringer fra i skat.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Halal-sag ryster René Christensen

Virksomheder skal ikke kunne få fradrag for udgifter til halalkontrol og halalcertificeringer, mener René Christensen. Fredag skal forslaget drøftes i Folketinget. Rasende DF-formand vil tage sagen op med minister.
21. april 2021 kl. 18:10 Af David Arnholm

NAKSKOV Sagen om smeden Lars Frederiksen, der - som omtalt i Folketidende i går - blev bortvist fra Alfa La­val, da han nægtede at skrive under på et halal-certifikat, vækker opsigt på Christiansborg.

- Jeg er virkelig rystet over det. Jeg har aldrig før hørt om, at en halal-certificeret virksomhed går så langt, og jeg var ikke klar over, at alle medarbejdere skal skrive under på det, siger det lokale folketingsmedlem René Christensen (DF), der bebuder et spørgsmål til beskæftigelsesministeren om sagen - for kan det virkelig være et fyringsgrundlag ikke at skrive under på sådan et certifikat?

Som fødevareordfører har René Christensen arbejdet en del med halal-certificeringer og har blandt andet via spørgsmål til skatteministeren fået oplyst, at virksomheder kan få fradrag for udgifter til halal-godkendelser og -kontroller.

Men det vil han og Dansk Folkeparti have sat en stopper for.

- Når virksomhederne kan trække det fra, går pengene fra samfundet direkte til et muslimsk trossamfund. Så vi er til grin for vores egne penge, mener han.

Annonce

Sammen med seks partifæller har han derfor stillet et forslag til en folketingsbeslutning om stop for disse skattefradrag. Forslaget skal behandles på fredag og er stillet, før sagen om Alfa Laval kom frem.

Problemet med halal-certificeringerne er, forklarer René Christensen, at pengene går til at finansiere moskeer og udbrede islam. Og at flere og flere produkter bliver certificeret.

- Det er jo en supersmart måde, de gør det på, og der er ikke rigtig nogen, der siger fra.

René Christensens partifælle Claus Kvist Hansen har i 2016 spurgt den daværende fødevareminister, Esben Lunde Larsen (V), hvor mange penge danske virksomheder årligt betaler i afgift for halalcertificeringer. Det kunne ministeren ikke svare på, da der er tale om en frivillig, privat ordning.

Men i november 2020 oplyste Landbrug & Fødevarer til Kristeligt Dagblad, at organisationen vurderer, at danske fødevarevirksomheder samlet set betaler en-to millioner kroner om året for halalcertifikater, der giver mulighed for at eksportere kød og andre fødevarer til muslimske lande.

Annonce

Dertil kommer så certificeringer af alle mulige andre varer - eksempelvis Alfa Lavals produkter.

Det er ikke kun René Christensen (DF), der er oprørt over sagen om den bortviste smed.

Også partiets formand, Kristian Thulesen Dahl, er vred.
- Den her sag er fuldstændig skør! Det gør mig faktisk rasende! Det må aldrig ske i Danmark, at man bortvises, fordi man ikke vil skrive under på islamiske regler! Jeg tager den her sag op med ministeren! skriver han på Facebook.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE