cookie-og-privatlivspolitik
Nakskov Idrætsmærkeforening nåede som en af de sidste at afvikle gymnastikopvisning sidste år. Alt lukkede omkring foreningen, men den nåede at gennemføre 8. marts. I år er der ikke udsigt til nogen opvisninger.

3

Billeder

Nakskov Idrætsmærkeforening nåede som en af de sidste at afvikle gymnastikopvisning sidste år. Alt lukkede omkring foreningen, men den nåede at gennemføre 8. marts. I år er der ikke udsigt til nogen opvisninger.
Foto: Flemming Keith Karlsen

Lolland

Har tabt masser af medlemmer

Gymnastikforeninger er forsigtige optimister, men nedlukningerne har ramt hårdt.
02. marts 2021 kl. 09:00 Af Palle Nevad Frandsen

VESTLOLLAND Normalt er marts en måned fyldt med gymnastik. I løbet af vinteren har medlemmerne trænet, og weekend efter weekend er der opvisninger rundt i landsdelens haller.

I år står hallerne tomme. Med flere måneders nedlukning er der ingen gymnastik at vise frem.

Fra i dag kan træningen dog atter begynde, hvis man ellers vil mødes udenfor. Op til 25 medlemmer kan samles, og det forventer flere af de lokale gymnastikforeninger at prøve på. Nedlukningen har nemlig været hård. Ikke mindst set på medlemstallene.

- Op til den her sæson har vi nok mistet 80 medlemmer. Vi plejer at være omkring 200, og vi ligger på omkring 120, fortæller formanden for Rudbjerg Gymnastikforening, Benthe Juszczyk.

Hun er sammen med bestyrelsen ved at gøre klar til at rykke udendørs, selv om det for manges vedkommende bliver noget helt nyt. Nok har løberne altid holdt til i den friske luft, men andre hold blev kun prøvet sporadisk i foråret.

Annonce

- Vi vil prøve med noget sundhedsidræt og styrke- samt motionstræning. Der arbejdes også på gående og stående yoga og undendørszumba, fortæller formanden, der tilføjer, at sæsonen er forlænget til ind i juni.

I Nakskov Idrætsmærkeforening vil man også have gang i naturtræningen, ligesom der bliver gå- og cykelture. Formand Jonna Pedersen glæder sig over, at medlemmerne ikke har ønsket pengene tilbage, og økonomisk er der kommet penge gennem hjælpepakker.

- Vi tjener normalt penge ved frivilligt arbejde, og vi har fået omkring halvdelen af, hvad vi søgte om. Lidt er dog bedre end ingenting.

Medlemmerne har været holdt i gang af onlinetræning for både damemotions- og yogaholdet.

- På yogaholdet har 8 ud af 10 deltaget, og det, synes vi, er flot, siger formanden.

Annonce

Også Nakskov Gymnastikforening sætter gang i lidt aktiviteter nu, men lempelserne i restriktionerne hjælper ikke meget, da redskabsgymnastikken ikke kan rykkes udendørs.

Formand Susanne Larsen fortæller, at det økonomisk har været et hårdt år, selv om der er søgt de hjælpepakker, som der har været mulighed for.

- Men de, som skulle betale forårskontingent, har ikke betalt, og vi er da spændte på, hvor mange som tilmelder sig næste sæson, siger hun med et stort håb om, at der er mange, som savner at få rørt sig efter lang tids nedlukning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

AF: TOM AHLQVIST

Venstre kan man stole på! 17. april 2021 kl. 15.44

AF: JOHN B. HANSEN

Pool Sommerhuse Marielyst 13. april 2021 kl. 23.44

AF: JOHN WENNERWALD

Radio Loud 11. april 2021 kl. 22.42

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

Annonce

ANNONCE