cookie-og-privatlivspolitik
Mor og søn i sikker kanostil på Nakskov Fjord. Tirsdag formiddag trak Kian og Tine Hansen i redningsvesten og roede ud i bølgerne ved Nakskov Roklub.

11

Billeder

Mor og søn i sikker kanostil på Nakskov Fjord. Tirsdag formiddag trak Kian og Tine Hansen i redningsvesten og roede ud i bølgerne ved Nakskov Roklub.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Kians kanodåb blev både stormfuld og sjov

BILLEDSERIE: Mandag indledte Kian Hansen sin sidste uge i sommerferien med at styre en kano gennem vestenvindens bølger i Nakskov Fjord.
04. august 2021 kl. 21:14 Af Benedicte Lorenzen

NAKSKOV Tirsdagens grå himmel ligner en trussel fra foroven, men i Nakskov Roklub er der på ro på nerverne. Vandet i fjorden ser venligsindet ud denne tirsdag. Noget, det bestemt ikke gjorde mandag, da 10-årige Kian Hansen første gang satte sig i en kano:

- Jeg var ude at ro i går også, og det var ret sjovt, men det var også lidt uhyggeligt, fordi der kom vand ind over båden fra de store bølger, fortæller han og skynder sig at tilføje:

- Vi faldt heldigvis ikke i vandet, men hvis det var sket, kunne jeg bare svømme i land, for jeg har gået til svømning i tre år.


De unge skal udenfor

Hele ugen har vandglade Kian meldt sig til roklubbens gratis tilbud om at lære at sejle kano. Tilbuddet er en del af Lolland Ungdomsskoles sommerferieaktiviteter, hvor et af håbene er, at man kan få flere unge udenfor at røre sig, fortæller Finn Larsen fra Nakskov Roklub:

- Det er ungdomsskolen, der står for det her, og de har et ønske om, at der skulle noget vandsport ind i deres katalog med aktiviteter. Ungdomsskolen ønsker også generelt at have flere udendørs aktiviteter og gerne her i Nakskov, så det var jo oplagt at ligge blandt andet kanoroningen her, siger han og tilføjer, at de unge i sidste uge kunne prøve at ro kano på Maribosøerne, hvor vandet er mere roligt end i fjorden.

Annonce

En rigtig mor/søn-ting

På denne rimelig vindstille tirsdag morgen glæder Kian sig til atter at få vand under kanoen. I dag har han desuden fået selskab af sin mor Tine Hansen, der også gerne vil prøve kanoens glæder af:

- Når jeg er med i dag, er det, fordi jeg også godt kan lide vand, og så synes jeg, det kunne være hyggeligt, hvis vi kunne finde en mor/søn-ting at lave også efter sommerferien, og det kunne godt gå hen at blive kano. Der er ikke nogen af os, der har sejlet rigtig før, så nu må vi se, hvad det bliver til, siger hun.


Kano er ikke så svært

I løbet af denne uge underviser Nakskov Roklubs dygtige instruktører i basale kanoteknikker, så Kian, hans mor og de andre unge kan ro trygt ud i Nakskov Fjords blå bølger, hvor uhyggelige de end måtte vise sig at være.

Det er ikke så svært at ro kano, lover Finn Larsen:

- I en kano er det personen, der sidder bagerst, som styrer båden, og så skal den forreste bare ro hele tiden. Det er ligesom det, der er idéen bag kanoroning. Men det er ikke svært at ro kano, de fleste lærer det rigtig hurtigt, og så kan man komme ud at ro en hyggetur.

Annonce

Det ser ud til, at han har ret, for da kanoerne sætter ud fra roklubbens bro tirsdag morgen, ser det ud til at gå fint derudad.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

AF: JOHN WENNERWALD

Anonym og fortrolighed 14. september 2021 kl. 22.36

Annonce

ANNONCE