cookie-og-privatlivspolitik
Den nye ejer af de nedslidte bygninger i Vejlegade vil gerne sætte dem i stand, men håber på økonomisk støtte til den store opgave.
Den nye ejer af de nedslidte bygninger i Vejlegade vil gerne sætte dem i stand, men håber på økonomisk støtte til den store opgave.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Køber håber på støtte til Vejlegade-renovering

Det gamle El Paso er i så dårlig stand, at det bliver dyrt at renovere bygningen.
02. maj 2021 kl. 11:25 Af David Arnholm

NAKSKOV Siden Mogens Linderberg Larsen - ejeren af stigefabrikken Modum - på tvangsauktion købte Vejlegade 1, som i sin tid husede El Paso og Zone Nightclub, har der været stille om bygningen.

Men der bliver skam arbejdet på at realisere planerne om at sætte bygningen i stand og åbne en vin- og ølstue, forsikrer Mogens Linderberg Larsen.

Faktisk håber han, at baren kan være klar til at skænke for kunderne, når Nakskov Open Air bliver holdt i pinsen om et års tid.

- Det kunne være super, hvis det var klar, siger han.

Til at hjælpe sig med at realisere planerne har han hyret H+Arkitekter, der har kontor i Nakskov. Og teknisk direktør Sammy Kiraz fortæller, at det er en større opgave.

Annonce

- Det er kompliceret, fordi det er en bygning, der har det rigtig skidt. Så vi skal finde en vej til, at det kan lykkes. Og en af vejene mod målet er, at vi skal kunne søge nogle midler fra Nakskov 2030's bymidtefond, siger han.

Inden det kan lade sig gøre, skal lokalplanen for bymidten dog vedtages, men Mogens Linderberg Larsen og Sammy Kiraz er i dialog med Nakskov 2030.

- Nakskov 2030 og Realdania vil gerne spille bold, ønsker liv omkring torvet og synes også, ejendommen skal have et nyt liv. Vores team arbejder på at finde en løsning i en god kvalitet, uden at det bliver økonomisk umuligt. Men det er et langt, sejt træk at få enderne til at nå hinanden, siger Sammy Kiraz.

H+Arkitekter har udarbejdet et foreløbig forslag til, hvordan bygningen kan indrettes, og Mogens Linderberg pusler blandt andet med en plan om, at der kan blive mulighed for livemusik i baggården.

- Så kan man trække sig tilbage og få noget vin eller specialkaffe eller specialøl og høre noget musik en sommerdag, forestiller han sig.

Annonce

Men først skal pengene til istandsættelsen altså findes ...KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

AF: PAW HALLANDSON

Tør de sige sandheden? 22. april 2021 kl. 08.33

AF: JOHN WENNERWALD

Stressramte i Folketinget 18. april 2021 kl. 22.01

Annonce

ANNONCE