cookie-og-privatlivspolitik
Nakskov Fjord, her med Enehøje, kommer ikke foreløbigt med på Unescos liste.
Nakskov Fjord, her med Enehøje, kommer ikke foreløbigt med på Unescos liste.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Kommer ikke på Unesco-liste

Arbejdet med at få lokal fjord med på Unesco-listen over verdensarv er foreløbigt indstillet.
12. september 2020 kl. 06:40 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

NAKSKOV At Lolland har to helt unikke naturparker, er der ikke tvivl om, men ingen af dem står foreløbig overfor international anerkendelse. Der har ellers været lavet en screening af Naturpark Nakskov Fjord for at undersøge naturparkens potentiale som en del af Unescos liste af verdensarv.

For at naturparken skulle have en chance for at blive optaget på den fornemme liste, vil det kræve, at den først kommer på den såkaldte tentativliste. Her er der i øjeblikket seks kandidater, som tæller blandt andet Møns Klint, Frederiksstad med Amalienborg og vikingetidens ringborge. Det er fra tentativlisten, at ny verdensarv bliver valgt.

Det fremgår af evalueringen af den strategiske naturvejledning, at det vil kræve alt for mange ressourcer at søge optagelse på tentativlisten på nuværende tidspunkt.

"Det kræver to til tre årsværk af specialister, bare for at søge om optagelse på UNESCOs tentativliste," skriver naturvejleder Klaus Bek Nielsen i sin evaluering.

I øjeblikket har Danmark fået syv attraktioner optaget som Unesco verdensarv. Blandt dem er Nationalpark Vadehavet, Roskilde Domkirke og Stevns Klint.

Man vil dog fastholde at formidle naturparkernes særlige værdier og sætte dem i relation til andre nationale og internationale seværdigheder for på den måde at hæve dem over normal standard, fremgår det af evalueringen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tag Coronasnakken med dit barn 27. september 2020 kl. 22.21

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

Annonce