cookie-og-privatlivspolitik
Jack Leiberg fra konsulentfirmaet Kvalit arbejdede som rådgiver for Pleje Plus. Men var han bare konsulent, eller fungerede han som en del af ledelsen?
Jack Leiberg fra konsulentfirmaet Kvalit arbejdede som rådgiver for Pleje Plus. Men var han bare konsulent, eller fungerede han som en del af ledelsen?
Foto: TV Øst

Lolland

Konsulenten havde kasketten på

Var Jack Leiberg bare konsulent eller reelt en del af ledelsen i Pleje Plus? Det blev endevendt i retssag
14. september 2018 kl. 19:30 Af David Arnholm

Annonce

Skal konsulentfirmaet Kvalit v/Jack Leiberg tilbagebetale 336.406,25 kroner til konkursboet efter Pleje Plus? Det spørgsmål behandlede Retten i Hillerød i denne uge.

Her borede Julie Gerberg Jørgensen, der repræsenterede konkursboet, i, hvilken rolle Jack Leiberg egentlig havde i Pleje Plus, hvor direktør Lena Løve Jensen havde hyret ham til at løse en række forskellige opgaver. Hvis han kendte til - eller burde kende til - at Pleje Plus stod på randen af en konkurs, eller hvis han var nærtstående til Lena Løve Jensen, kan betalingen nemlig kræves omstødt.

Julie Gerberg Jørgensen spurgte ham derfor direkte, om han var en del af ledelsen i Pleje Plus.

- Det mener jeg ikke. Alt, hvad jeg har foretaget mig, har været i overensstemmelse med Lena Løve og på hendes ordrer, sagde han og uddybede:

- Det kan godt være, nogen har opfattet mig som leder, men jeg har aldrig opfattet mig som leder og har ikke kontrakt på at være det.


Skulle gå til Jack

Vidnet Kristina Elkjær, der var administrativ koordinator hos Pleje Plus, beskrev dog en situation, hvor Jack Leiberg havde fungeret som leder.

- Da Lena var på ferie, fik jeg at vide, at hvis der var noget, skulle jeg gå til Jack. Og Jack var der ofte. Det var meget normalt, Jack var der. Var der personalemøde, var Jack der også.

- Hvilken rolle havde han på møderne? ville Julie Gerberg Jørgensen vide.

- Nogle gange var det for, at folk ikke skulle ryge i totterne på hinanden. Der var jo mange kvinder på den arbejdsplads. Jack var god til at lytte og til at skære igennem og sige "Det der er noget fnidder" og "Det skal vi tage os af". Han lyttede meget til personalet.

- Hvad var hans rolle i firmaet?

- Det kunne være mange ting. Han var med til personalemøder og hjalp med til, at det kom til at glide. Og da Lena havde ferie, var det ham, der havde kasketten på og havde det sidste ord. Hvis der var et eller andet, var det Jack, man gik til.

- Var han mere end en konsulent i virksomheden?

- Det er svært, for hvad er en konsulent? Han var ikke konsulent i de tre uger, hun var væk.

- Var han en del af ledelsen?

- Ja, det var ham, vi lyttede efter. Jeg gjorde i hvert fald, sagde hun og beskrev, hvordan han traf en ledelsesmæssig beslutning.


Fandt på en bonus

Det skete, da et vikarfirma ikke ville levere flere vikarer til Pleje Plus, fordi der var ubetalte regninger.

- Jeg ringede til Jack. Han kom med den idé, at fastansatte kunne få en bonus, hvis man tog en ekstra vagt. I det lange løb var det billigere end at købe vikarer, så det gjorde vi, fortalte Kristina Elkjær.

Hun vurderede også, at Jack Leiberg måtte have indsigt i Pleje Plus' økonomiske forhold.

- Uden at fornærme nogen, så var han lidt klogere end hende, der ejede selskabet, sagde hun.

- Hvori bestod Jacks ledelse? fortsatte Julie Gerberg Jørgensen udspørgningen.

- Vi kunne altid ringe til Jack. Også hvis vi havde problemer med Lena, da Jack kendte Lena rigtig godt. Nogle gange fik vi et godt råd, andre gange at vi skulle lade det ligge lidt, så gik det væk. Der var ingen tvivl om, at Jack var Lenas højre hånd.


Sådan føler vi som ledelse

Julie Gerberg Jørgensen hæftede sig også ved, at Jack Leiberg skrev e-mail fra Pleje Plus' administrative e-mailkonto, og hun citerede fra flere af dem.

"Lene Løve Jensen har overdraget al FOA-kommunikation til mig. Jeg har de nødvendige beføjelser", skrev han eksempelvis i en e-mail 5. januar 2017.

Og da TV Øst var på vej med et kritisk indslag om Pleje Plus, skrev han 17. februar til den medarbejderansvalige i Pleje Plus: "Som virksomhed er vi naturligvis ikke enige i den kritik" og "Sådan føler vi som ledelse i Pleje Plus."'

Det tog Julie Gerberg Jørgensen som udtryk for, at Jack Leiberg var en del af ledelsen. Men hans advokat, Per Michael Klausen, afviste den udlægning.

- Hvis et par enkelte e-mails, hvor man skriver ud til medarbejderne, skulle gøre, man er dybt involveret i driften af selskabet, så lever alle konsulenter livet farligt, bemærkede han i sin procedure.

Læs også artiklen: ”Mødtes på rasteplads og stiftede nyt plejefirma” i fredagens Folketidende og læs mere om sagen i lørdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sygehusene yder over evne 21. juli 2019 kl. 22.30

AF: MARTIN WOUTERS

stormøde mellerm… 21. juli 2019 kl. 08.57

AF: JOHN WENNERWALD

AF: BJARKE ROSENKILDE

De kære konventioner. 11. juli 2019 kl. 15.26

AF: MARTIN WOUTERS

cykelbro, lille ekstra ø og… 08. juli 2019 kl. 09.07

AF: JOHN WENNERWALD

Fattigdomsgrænsen genindføres 07. juli 2019 kl. 22.38

Annonce