cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Lang fængselsstraf for vold og omfattende chikane

39-årig mand er ved Retten i Nykøbing idømt en fængselsstraf på to år og seks måneder. Han sidder i forvejen i fængsel efter en dom for personfarlig kriminalitet.
02. juni 2020 kl. 06:41 Af John Karlsen

Annonce

RØDBY - Du burde få en brosten lige i hovedet, mand. Eller en gang saltsyre, din fucking so.

En nu 39-årig mand lagde ikke fingrene imellem, når han tilbage fra 2018 sendte utallige og voldsomme beskeder til en kvinde i Rødby.

En domsmandsret i Nykøbing lagde heller ikke fingre imellem, da straffen blev udmålt efter et retsmøde torsdag: to og et halvt års fængsel til Bob Schæfer Olsen, der i forvejen har en lang række domme bag sig.


- Jagtgeværet ligger klar kan jeg love jer svin for. Kom hvis du tør... jeg blæser satme gerne dit hoved af. Citat fra anklageskriftet

Udbad sig betænkningstid

Således sidder han stadig i fængsel efter en dom for personfarlig kriminalitet, som han fik i november sidste år. Og tilbage i 2007 kom han i landets aviser, fordi han var stukket af under en gårdtur i Køge Arrest.

I Retten i Nykøbing torsdag udbad Bob Schæfer Olsen sig betænkningstid med hensyn til anke af dommen.

Langt de fleste af det lange anklageskrifts 141 tiltalepunkter handlede om overtrædelser af de tilhold, han fik mod at kontakte kvinden. Men der var også blandt andet en voldssag imellem. Således har han tilbage i sommeren 2018 slået en kvinde i hovedet med knyttet hånd og taget fat om halsen på hende, mens han løftede hende op fra gulvet.

I andre tilfælde er der begået hærværk blandt andet ved at sparke en dør ind og ved at have kastet sten ind gennem vinduerne til en stue, hvor beboerne måtte skærme sig for sten og glasskår.

Rækken af sraffelovsovertrædelser omfatter også en række tilfælde af trusler:

- Du ved godt at det er dig jeg vil smadre og ikke ting mere, lød således en e-mail, som den forurettede i sagen modtog i oktober 2018.

Forfølgelsen fortsatte helt frem til 18. marts i år.


Fik opkald fra sexlystne

Tilbage i efteråret 2018 fik den dømte skaffet sig adgang til kvindens mailkonto, ændrede profilen og satte sit eget telefonnummer ind. Desuden skaffede han sig også adgang til hendes facebookprofil, og det førte til en række blufærdighedskrænkelser:

Ved at udgive sig for at være den kvinde, han forfulgte, kom han med seksuelle tilbud, og da han også havde oplyst kvindens telefonnummer, fik hun flere opkald fra mænd, der forventede sex.

I forbindelse med den sag truede han kvinden til ikke at fortælle politiet noget:

- Jeg hader pansere, og folk som snakker med pansere hader jeg pr auto endnu mere, hed det således i en besked på Messenger.


Registrerede opkald

I retten blev enkle af forfoldene frafaldet, fordi anklagemyndigheden ikke havde tilstrækkeligt bevismateriale. Men det var der i langt de fleste - blandt andet en lang række registreringer af telefonopkald, der dokumenterede den omfattende overtrædelse af de tilhold, manden havde fået.

Anklageskriftet indeholder desuden overtrædelse af loven om euforiserende stoffer og for en række overtrædelser af kørsel af bil i frakendelsestiden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce