cookie-og-privatlivspolitik
Et af sommerhusområderne på Fejø.
Et af sommerhusområderne på Fejø.
Foto: Niki Treumer Mogensen

Lolland

Lemper reglerne på øerne for at bo i sommerhuse

Teknisk udvalg har godkendt helårsbeboelse til personer, der ønsker at "afprøve bosætning"
17. november 2019 kl. 14:30 Af Marianne Knudsen

Annonce

SMÅLANDSFARVANDET I vinterhalvåret må man normalt ikke overnatte i sit fritidshus udover i kortvarige ferieperioder og weekender.

Det skyldes, at man fra myndighedernes side vil sikre, at fritidshusområderne fastholdes som rekreative områder, og at man ønsker at beskytte sårbare landskabstyper.

En sommerhusejer på Fejø har søgt Lolland Kommune om dispensation til at måtte udleje sit sommerhus til helårsbeboelse til personer, der ønsker at "afprøve bosætning på Fejø," og det har teknisk udvalg nu givet.

Planlovens paragraf 40 a åbner en særlig mulighed for dette på "de små øer," som Fejø, Femø og Askø hører til, hvis dispensationen kan anses for at medvirke til en gunstig udvikling på øen.

Det er den første sag, som Lolland Kommune har haft om helårsbeboelse i sommerhus på de tre øer, og formanden for teknisk udvalg, Gert Mortensen (S), siger, at udvalget da er opmærksom på, at hvis der kommer mange lignende ansøgninger, får det konsekvenser:

- Så skal kommunen måske lige pludselig til at pløje sne i sommehusområderne, for at hjemmehjælpen kan nå frem, nævner han som eksempel.

Planlovens paragraf 40 a siger, at kommunalbestyrelsen kan dispensere fra forbuddet i paragraf 40, stk. 1, til en ejers udlejning til helårsbeboelse af en helårsegnet bolig i et sommerhusområde på de små øer, hvis dispensationen kan anses at medvirke til en gunstig udvikling på øen.

27 øer er omfattet af muligheden.

Lolland Kommunes Teknik- og Miljømyndighed ændrer nu administrationsgrundlaget, så der fremadrettet åbnes mulighed for tilsvarende dispensationer.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

God og sikker sommerferie! 12. juli 2020 kl. 22.42

AF: KENNETH WINTHER

Katastrofe kurs 12. juli 2020 kl. 22.03

AF: TOM AHLQVIST

Det Falsterske Diges holdbarhed 12. juli 2020 kl. 20.57

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

Annonce