cookie-og-privatlivspolitik
Frederik Kamper, der er Liberal Alliances spidskandidat ved kommunalvalget til november, opdagede, at Lolland Kommune ikke havde fulgt kommunalfuldmagtsreglerne ved tilskud til oprettelse af vandrerhjemmet i Maribo.
Frederik Kamper selv bekræfter kort, at han ikke stiller op, og skriver, at det ikke nødvendigvis er med hans gode vilje. Arkivfoto
Foto: Claus Hansen

Lolland

Liberal Alliance opgiver at stille op på Lolland

12 øvrige partier og lister klar til at kæmpe om vælgernes gunst
06. oktober 2021 kl. 11:55 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND Når vælgerne skal til stemmeboksene 16. november, må de spejde forgæves efter Liberal Alliances unge spidskandidat på stemmesedlen. Frederik Kamper har ellers gjort sig bemærket i lokaldebatten de seneste måneder, ikke mindst ved at rejse sagen om ulovligt kommunalt tilskud til Danhostel Maribo, men partiet stiller alligevel ikke op på Lolland.

Da fristen udløb for at indlevere kandidatlister i torsdags, havde Liberal Alliance ikke afleveret en liste, selv om der ud over spidskandidaten var et par yderligere kandidater.

Formanden for Liberal Alliance i Sjællands Storkreds, Mick Keller, bekræfter mandag eftermiddag, at partiet ikke vil være at finde på den lollandske stemmeseddel.

- Det har simpelthen ikke været muligt for os at mobilisere de kræfter, som det koster at føre en valgkamp, siger han.

Partiet er lige så stille ved at rejse sig efter den vælgerlussing, man fik ved det seneste folketingsvalg, men på Lolland er man endnu ikke klar.

Annonce

- Det går atter fremad for partiet, og Frederik Kamper er stadig medlem hos os, så vi forventer at være klar til igen at kæmpe den liberale sag på Lolland ved valget i 2025, forklarer Mick Keller.

Frederik Kamper selv bekræfter kort, at han ikke stiller op, og skriver, at det ikke nødvendigvis er med hans gode vilje.

Liberal Alliance er ikke ene om at opgive kampen om vælgernes gunst. Alternativet og Nationalpartiet stiller heller ikke op. Det samme gælder fem af de lokallister, som for fire år siden forsøgte at tilbyde vælgerne et alternativ til de store landspartier. I stedet for kan man, som tidligere fortalt her i avisen, for første gang stemme på to helt nye lokallister: Vestfronten og Nakskov Listen.

Dermed stiller fire lokallister op, da både Din Stemme og Lokallisten Lolland, som begge allerede har plads i byrådet, selvfølgelig genopstiller.

Generelt er der dog færre på Lolland, som har ønsket at få en plads i kommunalbestyrelsen. Mens der for fire år siden var opstillet 112 kandidater, er der blot 94 at vælge blandt denne gang. Men der er altså også en tilbagegang på seks partier og lister.

Annonce

Der er indgået fire valgforbund blandt de opstillede partier og lister: Vestfronten og Nakskov Listen, SF og Enhedslisten, Radikale Venstre og Lokallisten Lolland samt Dansk Folkeparti og Venstre.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

Annonce

ANNONCE