cookie-og-privatlivspolitik
- Det er urimeligt overfor naboerne og lokalmiljøet, og nu skal de fire ejendomme væk, siger borgmester Holger Schou Rasmussen. Etageejendommene ved Nakskovs havnefront er forfaldet igennem mere end 10 år.

4

Billeder

- Det er urimeligt overfor naboerne og lokalmiljøet, og nu skal de fire ejendomme væk, siger borgmester Holger Schou Rasmussen. Etageejendommene ved Nakskovs havnefront er forfaldet igennem mere end 10 år.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nu skrides der ind mod fire øjebæer

Kommune er parat til at rive bygningerne ned på ejerens regning.
30. november 2018 kl. 15:40 Af Marianne Knudsen

Annonce

NAKSKOV - Det kan vi ikke være bekendt, siger borgmester Holger Schou Rasmussen og peger op på de fire misligholdte etageejendomme på Nakskovs ellers flotte havnefront.

Det drejer sig om den tidligere Havne Cafeen i Havnegade 3 og Havnegade 5, 7 og 9, hvor der har være lejligheder. Bygningerne har stået tomme og forsømt i mange år og er forvandlet til øjebæer.

- Jeg har givet ejeren et tilbud, jeg mente, at han ikke kunne afslå, men det har han gjort. Så nu har jeg bedt kommunens forvaltning om at gå i gang med en kondemneringssag, oplyser borgmesteren.

I henhold til lov om byfornyelse har byråd ret til at kræve kondemnerede bygninger nedrevet alene for at sikre orden og oprydning. En nedrivning kan også være begrundet i de gener, den ubenyttede bygning påfører naboer.

- Hvis ejendommene ikke bliver renoveret, kan vi rive dem ned på ejerens regning. De har stået sådan for længe, og det er ikke rimeligt overfor omgivelserne eller lokalsamfundet. Han må sætte dem i stand, eller også river vi dem ned på hans regning, siger Holger Schou Rasmussen.

Borgmesteren tilføjer, at man har tilbudt ejeren en million og så overtager kommunen grunden og laver grønt areal, eller at kommunen rive bygningerne ned, og at han så kan beholde grunden.

Ejeren, Hans Jørgen Krag, siger til avisen, at han slet ikke har været i forhandling med borgmesteren, men at han har fået henvendelse fra en ejendomsmægler og ikke er bekendt med tilbuddet men da godt kunne tænke sig at få det fremsat.

Holger Schou Rasmussen: - Hans Jørgen Krag sendte en repræsentant for sig selv, direktøren for Syddan, så det må være hans egen mand, der ikke har orienteret korrekt. Men vores tilbud står åbent indtil videre, og jeg mødes gerne med Hans Jørgen Krag for at finde en model.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce