Annonce
Lolland

Oprettede betalingskort i andens navn og købte løs

Lollands Banks hæveautomat i Nybrogade blev brugt flittigt af de to bedrageridømte. Foto: Anders Knudsen

En mand og en kvinde begik databedrageri for over 90.000 kroner. Det gik ud over en ældre, godtroende mand, der fik regningerne.

NAKSKOV En i dag 27-årig kvinde og en i dag 43-årig mand havde i 2016 og 2017 fundet på en fed fidus. De fik nemlig adgang til en ældre og godtroende mands cpr-nummer og adresse og misbrugte hans tillid til - hjemme hos ham i Nakskov - at oprette betalingskort i hans navn.

Herefter kunne de shoppe løs uden at skulle bekymre sig om regningerne.

Det begyndte i efteråret 2016, hvor de oprettede et betalingskort til Circle K. Det brugte de over en uges tid flere gange på tankstationer i Nakskov, Kregme og Tappernøje, hvor de købte brændstof, øl, cigaretter og spiritus for 5.408 kroner og 36 øre.

I februar og marts 2017 gentog de bedrageriet og oprettede en hel stribe betalingskort i mandens navn. Det drejede sig først om to betalingskort til OK, som de fra 16. til 19. februar brugte til at købe brændstof for 4.197,38 kroner på tankstationer i Horslunde, Dannemare, Nakskov og Hvidovre.

Dernæst oprettede de et betalingskort hos Shell, og fra 25. februar til 9. marts var det Shell-tanke, de turnerede til. I Stege, Vordingborg, Nakskov, Brøndby og Karlslunde købte de mad, drikkevarer, cigaretter og brændstof for 8.811,81 kroner.

Så var det Uno X, det gik ud over. Fra 24. februar til 12. marts købte de brændstof for 4.006 kroner på tankstationer i Nakskov, Maribo, Fuglebjerg og Nyråd. Men der stoppede det ikke, for nu begyndte de at optage lån i den bekendtes navn.

Lånte penge

1. marts fik de Basisbank til at overføre 5.000 kroner, som de dagen efter hævede i Lollands Banks hæveautomat i Nakskov. Og da det var gået godt, gentog de succesen 17. marts, hvor de fik Basisbank til at overføre 10.000 kroner, som de også hævede i automaten i Nakskov.

Den vendte de tilbage til flere gange.

24. marts fik de nemlig Minifinans til at overføre 4.000 kroner, der blev hævet ved samme automat. Og 29. marts fik de Resurs Bank til at overføre 20.000 kroner, som de et par dage efter hævede, ligeledes fra Lollands Banks automat i Nakskov.

Samme dag bestilte de også en Acer-computer til 19.599 kroner hos L'easy og fik oveni et lån på 5.000 kroner. Men de hævede ikke blot de 5.000 kroner fra den bekendtes konto, men hele 8.000 kroner.

Det sidste tilfælde af bedrageri gennemførte de 31. maj 2017, hvor de fra pengeautomaten i Nybrogade hævede 1.100 kroner fra den bekendtes konto.

Da det begyndte at vælte ind med regninger og rykkere hos den gamle mand, opdagede en bekendt, at der var noget galt og gik til politiet. Og nu, fire år efter, har sagen været for retten, hvor de bedragne benzinselskaber, banker og leasingselskaber krævede erstatning.

Manden og kvinden nægtede sig skyldige og bestred erstatningspligten. Men deres forklaringer blev fejet af bordet, om end retten ikke kunne afvise, at de havde betalt den ældre mand nogle mindre beløb og også havde foretaget nogle småindkøb for ham.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Utroværdig forklaring

De forsøgte også at forklare, at den ældre mand havde været vidende om og havde godkendt det, der foregik, og at de havde en aftale om at afdrage købet af computeren med 500-1.000 kroner om måneden. Men det fandt retten utroværdigt.

Retten hæftede sig nemlig blandt andet ved, at de ikke havde betalt nogen afdrag, ligesom det tydeligt fremgik, at offeret ikke var i stand til at gennemskue, hvad der var foregået.

Både manden og kvinden fik en dom på tre måneders betinget fængsel med en prøvetid på et år, ligesom de blev dømt til at betale erstatning - med tillæg af procesrenter - til de firmaer, de havde bedraget. Uden renter beløb det sig til over 90.000 kroner.

  • Lollands Banks hæveautomat i Nybrogade blev brugt flittigt af de to bedrageridømte. Foto: Anders Knudsen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier