cookie-og-privatlivspolitik
Sidste år spillede NørregadeTeatret "Doktor Zhivago", og igen næste år vender man tilbage til Rusland.
Sidste år spillede NørregadeTeatret "Doktor Zhivago", og igen næste år vender man tilbage til Rusland.
Foto: Fl.Keith Karlsen

Lolland

Over 3.000 billetter solgt

NørregadeTeatret er næsten klar til en ny sæson.
25. august 2019 kl. 12:35 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Da NørregadeTeatret i foråret kunne præsentere sit nye program, blev det for første gang husstandsomdelt på hele Lolland-Falster. Den tidligere kulturminister, Mette Bock, havde med en ny teateraftale tildelt en ekstra udviklingsstøtte til det lollandske egnsteater, og teaterchef Frank Rubæk forsøgte at nå nye publikummer gennem husstandsomdelingen.

Om forsøget har været vellykket kan man første se, når tilmeldingsfristen udløber 1. september, men allerede nu er der solgt flere ned 3.000 billetter til årets mange forskellige tilbud i NørregadeTeatret.

Sæsonen bliver i år skudt i gang af Ghita Nørby, Michaela Petri og Lars Hannibal, der gæster byens gamle elværk 20. september, og så går det ellers løs med alt fra de helt små forestillinger og til den helt store næste år i Hylddalen.

Da NørregadeTeatret sidst spillede under bøgetræernes kroner i Hylddalen, var det med den første danske opsætning af "Doktor Zhivago". Næste år bliver man i Zarens Rusland, men der bliver tale om en musical, som har nogle flere opsætninger bag sig. Valget er faldet på "Spillemand på en tagryg", som blandt huskes for store hit som "Hvis jeg var en rig mand".

- Det var derfor lidt af en streg i regningen, da Det Ny Teater i København meldte ud, at det spiller den samme musical i dette efterår. Men kontrakter var indgået, og det var ikke muligt for os at flytte forestillingen, fortæller Frank Rubæk.

- Nu krydser vi blot fingre for, at produktionen på Det Ny Teater ikke gør, at alt for mange svigter Hylddalen og NørregadeTeatret. Der er dejligt på Det Ny Teater, men Hylddalen en dejlig sommeraften slår næsten alt.

Frank Rubæk skal selv spille rollen som mælkemanden Tevye, mens hustruen Golde spilles af Nicoline Møller, der også kunne opleves i "Doktor Zhivago". I andre roller ses blandt andet Anne Mette Roest, der ligeledes var med sidste gang i Hylddalen, Torben Zeller, Mikkel Vadsholt og Anne Vibeke Mogensen.

Michael Lindvad, der har stået bag flere af de store musicals i Hylddalen, vil atter sætte i scene, mens Hayley Franks Høier står for koreografien, Søren Glad for scenografien og Kirsten Victoria Lind for kostumerne.

Selvfølgelig vil der også være mulighed for at opleve NørregadeTeatrets store lokale ensemble, og nyde Bjørn Hyrups orkester.

- "Spillemand på en tagryg" er meget populær. Siden premieren i 1964 har den haft hele fem genopsætninger på Broadway, og den spiller igen i disse år over hele verden, fordi det er en stærk og evig aktuel fortælling, siger Frank Rubæk.

Men NørregadeTeatret byder dog også på andre forestillinger. Blandt andet kan man igen opleve en samproduktion med Waage Sandøs Teater 2. Tidligere har de to teatre produceret "Fandens til fangstmænd" og den prisvindende "Indenfor murene" sammen, og i den kommende sæson er det så Strindbergs forrygende ægteskabsdrama "Dødsdansen", de sætter op.

Årets juleforestilling bliver "Far til fire - til julebal i Nisseland", og så kan teatret sikre sig, at alle kommer i den rette julestemning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

AF: BERIT BECH

Foreningshus eller skoleskyderi 05. februar 2020 kl. 15.06

AF: PETER LUNDSGAARD

Skoleskyderi på Madeskovskolen? 05. februar 2020 kl. 14.34

Annonce