Annonce
Lolland

Over 3.000 billetter solgt

Sidste år spillede NørregadeTeatret "Doktor Zhivago", og igen næste år vender man tilbage til Rusland. Foto: Fl.Keith Karlsen

NørregadeTeatret er næsten klar til en ny sæson.

MARIBO Da NørregadeTeatret i foråret kunne præsentere sit nye program, blev det for første gang husstandsomdelt på hele Lolland-Falster. Den tidligere kulturminister, Mette Bock, havde med en ny teateraftale tildelt en ekstra udviklingsstøtte til det lollandske egnsteater, og teaterchef Frank Rubæk forsøgte at nå nye publikummer gennem husstandsomdelingen.

Om forsøget har været vellykket kan man første se, når tilmeldingsfristen udløber 1. september, men allerede nu er der solgt flere ned 3.000 billetter til årets mange forskellige tilbud i NørregadeTeatret.

Sæsonen bliver i år skudt i gang af Ghita Nørby, Michaela Petri og Lars Hannibal, der gæster byens gamle elværk 20. september, og så går det ellers løs med alt fra de helt små forestillinger og til den helt store næste år i Hylddalen.

Da NørregadeTeatret sidst spillede under bøgetræernes kroner i Hylddalen, var det med den første danske opsætning af "Doktor Zhivago". Næste år bliver man i Zarens Rusland, men der bliver tale om en musical, som har nogle flere opsætninger bag sig. Valget er faldet på "Spillemand på en tagryg", som blandt huskes for store hit som "Hvis jeg var en rig mand".

- Det var derfor lidt af en streg i regningen, da Det Ny Teater i København meldte ud, at det spiller den samme musical i dette efterår. Men kontrakter var indgået, og det var ikke muligt for os at flytte forestillingen, fortæller Frank Rubæk.

- Nu krydser vi blot fingre for, at produktionen på Det Ny Teater ikke gør, at alt for mange svigter Hylddalen og NørregadeTeatret. Der er dejligt på Det Ny Teater, men Hylddalen en dejlig sommeraften slår næsten alt.

Frank Rubæk skal selv spille rollen som mælkemanden Tevye, mens hustruen Golde spilles af Nicoline Møller, der også kunne opleves i "Doktor Zhivago". I andre roller ses blandt andet Anne Mette Roest, der ligeledes var med sidste gang i Hylddalen, Torben Zeller, Mikkel Vadsholt og Anne Vibeke Mogensen.

Michael Lindvad, der har stået bag flere af de store musicals i Hylddalen, vil atter sætte i scene, mens Hayley Franks Høier står for koreografien, Søren Glad for scenografien og Kirsten Victoria Lind for kostumerne.

Selvfølgelig vil der også være mulighed for at opleve NørregadeTeatrets store lokale ensemble, og nyde Bjørn Hyrups orkester.

- "Spillemand på en tagryg" er meget populær. Siden premieren i 1964 har den haft hele fem genopsætninger på Broadway, og den spiller igen i disse år over hele verden, fordi det er en stærk og evig aktuel fortælling, siger Frank Rubæk.

Men NørregadeTeatret byder dog også på andre forestillinger. Blandt andet kan man igen opleve en samproduktion med Waage Sandøs Teater 2. Tidligere har de to teatre produceret "Fandens til fangstmænd" og den prisvindende "Indenfor murene" sammen, og i den kommende sæson er det så Strindbergs forrygende ægteskabsdrama "Dødsdansen", de sætter op.

Årets juleforestilling bliver "Far til fire - til julebal i Nisseland", og så kan teatret sikre sig, at alle kommer i den rette julestemning.

  • Sidste år spillede NørregadeTeatret "Doktor Zhivago", og igen næste år vender man tilbage til Rusland. Foto: Fl.Keith Karlsen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier