cookie-og-privatlivspolitik
Et ønske om klimasikring ved at forhøje molerne er også med i planen.

2

Billeder

Et ønske om klimasikring ved at forhøje molerne er også med i planen.
Foto: Illustration: By & Landskab

Lolland

Plan for Femø Havn med toilet og slæbested

Femø Havn er den eneste havn i Lolland Kommune, hvor der ikke er et slæbested. Det bør afhjælpes, mener øboerne, der også ønsker sig en flydebro til kajakker.
10. juni 2021 kl. 14:40 Af Marianne Knudsen

FEMØ Igennem mange år har beboerne på Femø ønsket sig bedre faciliteter på havnen. For at få et samlet billede af status og muligheder på Femø Havn har arkitektfirmaet By og Landskab ved Philip Rasmussen - for Femø Beboerforening - tegnet en udviklingsplan, både som en status og et bud på videre udvikling af hele havneområdet.

Planen er baseret på femøboernes ønsker. Som den mest besøgte lystbådehavn i Lolland Kommune ser beboerne gerne, at Femø Havn bliver tilgodeset ved de kommende anlægsbevillinger.

Formanden for beboerforeningen, Inge-Lise Bisted, overrakte i går planen til formanden og næstformanden for teknisk udvalg, Leif Utermöhl (S) og Henrik Høegh (V). Det skete ved ø-kontaktudvalgets møde, hvor de to repræsenterer byrådet.

Henrik Høegh kaldte udviklingsplanen spændende og ser nu frem til at få sat kroner og øre på ønskerne, men tilføjede også, at der er mange andre anlægsønsker i kommunen.

Ønsket om ventehus med toilet ved færgehavnen er gammelt. Behovet for offentlige toiletter blev voldsomt aktualiseret i forbindelse med coronakrisen, hvor toiletterne i sejlerbygningen blev aflåst af hygiejniske grunde for sejlernes skyld.

Annonce

Det er efterfølgende besluttet, at handicaptoilettet holdes åbent året rundt som Femøs eneste offentlige toilet. Men der er behov for flere offentlige toiletter.

I februar sendte Femø Beboerforening en ansøgning til teknisk udvalg om et sådan ventehus med toilet. Udviklingsplanen er en uddybet ansøgning, og på Femø har man prioriteret sine ønsker overfor politikerne:

1. Ventehus med toilet og slæbested med flydebro til kajak har første prioritet. 2. Et større skur til opbevaring af gods på færgehavnen. 3. Løsning på toiletsituationen. På kort sigt: Åbning og øget rengøring af de "aflåste" toiletter eller midlertidig opstilling af toiletvogn. 4. En læmole. 5. Klimasikring ved at forhøje molerne. 6. Ny belægning på den resterende del af havnepladsen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE