Annonce
Lolland

Protest mobiliseres mod lukning

De fire elever på Dannelunde Skole (fra venstre) Mark Sørensen fra 4. klasse, Mike Sørensen fra 3. klasse, Simon Sørensen fra 6. klasse og Isabella Sørensen fra 3. klasse brugte nogle timer lørdag på at lægge flyers med invitationer til stormødet i aften i postkasserne i Dannemare. Foto: Claus Hansen

En gruppe forældre har nu indsamlet tæt på 300 underskrifter mod lukning af Dannelunde Skole.

Langt de fleste borgere i Dannemare, Græshave, Kappel og Sunkeby har i løbet af weekenden fået lagt en flyer i postkassen med invitation til stormøde i Dannelunde gymnastiksal i aften klokken 19.30 om Dannelunde-institutionernes overlevelse.

Det er en gruppe forældre til børn i skolen og daginstitutionen, der står bag invitationen i håb om at kunne mobilisere hele lokalsamfundet mod forslaget om ny skolestruktur, hvori Dannelunde Skole skal lukkes. Et forslag, som et stort flertal i børne- og skoleudvalget har besluttet, der skal arbejdes videre med. Eneste medlem af udvalget, der ikke bakker forslaget op, er tidligere formand for udvalget, Tom Larsen (V).

- Vi har til mødet særligt inviteret alle politikere i børne- og skoleudvalget samt medlemmerne i økonomiudvalget. Derudover er alle borgere i Dannemare og omegn meget velkomne, fortæller en af initiativtagerne, Mette Sørensen, der har to børn gående på Dannelunde Skole i henholdsvis 3. og 4. klasse.

- Vi vil meget gerne i dialog med politikerne - og især de socialdemokratiske, da det er dem, der har stillet sig i spidsen på dette forslag - fordi lukning af skolen og daginstitutionen vil være katastrofalt for hele områdets familier og deres hverdag, tilføjer Steen Bahnsen, der har to børn i daginstitutionen.

Forældrene frygter, at der i forslaget om lukning af Dannelunde Skole slet ikke er taget højde for de samlede konsekvenser for Dannemare og omegn.

- Et ellers velfungerede foreningsliv kommer til at lide under det, hvis områdets børn skal gå i skole i Nakskov. Så vil de naturligvis også gå til fritidsaktiviteter i Nakskov, forudser Hans-Henrik Pedersen, der har et barn i 2. klasse på Dannelunde Skole og et barn på Stormarkskolen i 9. klasse.

Det bekræfter Daniel Poulsen, der er børne- og ungdomsformand i Rudbjerg FB.

- Vi kan allerede nu se, at vi mister børn, der skal i 7. klasse på en skole i Nakskov. Det vil blive voldsomt forstærket, hvis skolen og institutionen lukkes, forudser han.

Daniel Poulsen frygter dog ikke, at det vil betyde lukning af foreningen på sigt.

- Men grenen til lokalsamfundet bliver skåret over, og jeg frygter, at langt færre børn i området vil gå til fritidsaktiviteter. Helt i tråd med skolereformen har frivillige foreningsledere haft idrætstimer på skolen med succes - og det har medført, at flere børn er blevet aktive i vores forening. Alt det smider man på gulvet, lyder det fra Daniel Poulsen.

Tina Dalhammer, der har tre børn - en i dagpleje, en i daginstitutionen og en i 6. klasse - er enig.

- I vores familie kommer vi til at bruge al vores tid på transport for at få familielivet til at gå op. Det bliver meget svært at finde overskud til fritidsaktiviteter også, forudser hun og tilføjer:

- For busserne kan vi ikke bruge. De passer jo ikke med børnenes mødetider på skolerne i Nakskov, mener Tina Dalhammer, der også peger på, at det ikke kun handler om de 61 skoleelever, som er det tal, Lolland Kommune arbejder med, der bliver ramt.

- Det handler tilsammen om mindst 100 børn og voksne i skole, daginstitutionen og SFO, slår hun fast.

Denne gruppe af borgere i Dannemare og omegn (fra venstre) Hans-Henrik Pedersen, Michael Sørensen, Steen Bahnsen, Mette Sørensen, Tina Dalhammer og Daniel Poulsen er i gang med at mobilisere protest mod lukningsplaner. Foto: Claus Hansen

- Det er, som om børne- og skoleudvalget kun ser på regnearket og kan se, at de kan spare 5,2 millioner kroner - men de ser ikke den pris, der ellers bliver betalt. De ser ikke det brede perspektiv, lyder det fra Steen Bahnsen.

Mette Sørensen, der bakkes op af de andre forældre, giver udtryk for, at Dannelunde Skole, den tilhørende institution og SFO er velfungerende med god kvalitet.

Gruppen af forældre undrer sig i det hele taget over forslaget, som de kalder for et eksempel på centralisering.

- Lokale socialdemokrater kritiserer ofte regering og Folketing for centraliseringspolitik på landsplan. Nu vil de selvsamme politikere gennemføre centralisering i egen kommune, lyder det fra gruppen af forældre.

Initiativtagerne til stormødet i aften har også iværksat en underskriftindsamling mod lukningen, som i øjeblikket tæller tæt ved 300 underskrifter. Det er planen, at underskrifterne skal afleveres til byrådet ved det kommende byrådsmøde på Fejø torsdag 28. marts.

Initiativtagerne til stormødet i aften i Dannelunde gymnastiksal, (fra venstre) Steen Bahnsen, Tina Dalhammer, Michael Sørensen, Daniel Poulsen og Mette Sørensen. Foto: Claus Hansen
  • De fire elever på Dannelunde Skole (fra venstre) Mark Sørensen fra 4. klasse, Mike Sørensen fra 3. klasse, Simon Sørensen fra 6. klasse og Isabella Sørensen fra 3. klasse brugte nogle timer lørdag på at lægge flyers med invitationer til stormødet i aften i postkasserne i Dannemare. Foto: Claus Hansen
  • Denne gruppe af borgere i Dannemare og omegn (fra venstre) Hans-Henrik Pedersen, Michael Sørensen, Steen Bahnsen, Mette Sørensen, Tina Dalhammer og Daniel Poulsen er i gang med at mobilisere protest mod lukningsplaner. Foto: Claus Hansen
  • Initiativtagerne til stormødet i aften i Dannelunde gymnastiksal, (fra venstre) Steen Bahnsen, Tina Dalhammer, Michael Sørensen, Daniel Poulsen og Mette Sørensen. Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier