Lokale skoler skal i de næste uger deltage i Coops landsdækkende madprojekt for børn kaldet GoCook.
VESTLOLLAND Klimadebatten har sneget sig ind over alt. Også i de danske skoleklasser. Men hvordan lever man egentlig klimavenligt?
Det udforsker 150.000 danske skolebørn over hele landet, når de i de næste tre uger deltager i Coops madprojekt GoCook. Det gælder også på Vestlolland, hvor en række klasser fra Søllested skole, Ravnsborgskolen, Byskolen, Stormarkskolen og Reventlow Lille Skole deltager.
Klasserne får hver især en såkaldt klimakasse med grøntsager, samt undervisningsmaterialer. Den er pakket med blandt andet økologiske limabønner og danske økologiske hvidkål og gulerødder, så eleverne kan tilberede danske forårsruller og eksperimentere med at lave burgerbøffer af bønner.
For hvordan smager en burger eller en forårsrulle, når der ikke er kød i?
- Der er mange, der synes, det er svært at spise klimavenligt, men det behøver det slet ikke være. Vi vil gerne hjælpe børnene med at gøre en forskel for klimaet ved at tage de klassiske hverdagsretter og gøre dem 3 til 20 gange bedre for klimaet, siger Bente Svane Nielsen, der er projektchef for GoCook.
Kokken Gorm Wisweh er ambassadør for GoCook og har været foran kameraet i de mange film til årets Smagekasse.
- En af de gode ting ved GoCook er, at der ikke bliver prædiket om rigtigt og forkert. Vi giver børnene nogle indsigter og muligheder, og så kan de selv ta' den derfra, siger Gorm Wisweh.