cookie-og-privatlivspolitik
Den kommende tørrehal bag Skovnæs Kartofler skal både bruges til naturlig opbevaring af kartofler og til at kunne stille de mange trækasser til kartofler i tørvejr, når de ikke er i brug.
Den kommende tørrehal bag Skovnæs Kartofler skal både bruges til naturlig opbevaring af kartofler og til at kunne stille de mange trækasser til kartofler i tørvejr, når de ikke er i brug.
Foto: Ingrid Riis

Lolland

Skovnæs Kartofler bygger tørrehal

Efter et par fornuftige år investeres der yderligere tre millioner kroner i den moderne kartoffelvirksomhed ved Maribo.
05. juli 2020 kl. 16:50 Af John Karlsen

Annonce

MARIBO I vestsiden af Skovnæs Kartofler på Rødbyvej er store entreprenørmaskiner ved at forberede opførelsen af en ny tørrehal på 1.620 kvadratmeter.

- Her kan nogle af kartoflerne stå at tørre i vinden, uden vi skal bruge dyr strøm på det, siger den ene af indehaverne, Lars Skovdal Pedersen.

Virksomheden dyrker og sælger læggekartofler til eksport til Sydeuropa, Nordafrika og Mellemøsten, dyrket på egne og forpagtede i alt 418 hektar.

- Byggeriet er ikke udtryk for, at vi udvider produktionsarealet - det er status quo i forhold til sidste år, siger den anden indehaver, Hans Christian Nørregård.

I stedet satses på at optimere udbyttet ude fra markerne. Den nye tørrehal vil give billigere opbevaringsforhold for de kartofler, der som sæsonens første sendes afsted i november.

- Og så kan vi også bruge hallen til at opbevare trækasserne til kartofter, så de holder bedre, siger Hans Christian Nørregård.

Investeringen kommer efter et par fornuftige år i virksomheden - og på trods af den usikkerhed, corona-pandemien også har skabt for kartoffeleksportører både herhjemme og hos konkurrenterne i fortrinsvis Holland.

- Vi ved jo ikke, hvad vores aftagere har af penge til at købe for, siger Hans Christian Nørregård.

Samtidig betyder corona-restriktionerne, at der ikke er mulighed for hverken at besøge kunderne eller få dem på besøg her - så den personlige kontakt mangler.

Til gengæld for corona-usikkerheden ser det foreløbig godt ud på markerne.

- Det er en fornøjelse - der er ikke meget sygdom i år, siger Hans Christian Nørregård, mens han er i gang med at gennemgå markerne.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

AF: FRANCOISE ANDERSEN

DIAMANTBRYLLUP 23. juli 2020 kl. 10.44

AF: MARTIN WOUTERS

sejlrende og rensning 21. juli 2020 kl. 20.58

Annonce