cookie-og-privatlivspolitik
Døren blev åbnet klokken 12, men de første gæster kom først en time efter. Frilandsmuseet råder gæsterne til at købe billet via nettet, så man er sikker på, at der er plads blandt de gamle huse fra Sydhavsøerne.

3

Billeder

Døren blev åbnet klokken 12, men de første gæster kom først en time efter. Frilandsmuseet råder gæsterne til at købe billet via nettet, så man er sikker på, at der er plads blandt de gamle huse fra Sydhavsøerne.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Stille start blandt de gamle huse

Frilandsmuseet åbnede for en ny sæson med en måneds forsinkelse
30. maj 2020 kl. 16:29 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

MARIBO Husene på Frilandsmuseet i Maribo har oplevet mange ting. To verdenskrige, stormflod og udbrud af både kolera, tuberkolose og polio. For første gang har en pandemi betydet, at de i en lang periode har stået helt tomme.

Torsdag kunne museet dog endelig åbne for denne sæson. Næsten en måned senere end forventet og stadig med strenge restriktioner. Selvom der er masser af plads på museet, vil der i begyndelsen kun være adgang for 10 gæster ad gangen.

- Gæsterne skal købe billetten på forhånd. Det sker via museets hjemmeside, og på den måde kan vi hele tiden styre, hvor mange gæster, der er på Frilandsmuseet, fortæller formidlingsinspektør Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

Som gæst kan man vælge billet på tre forskellige tidspunkter af dagen. Første hold er mellem klokken 10 og 12, næste hold er 12.30 til 14.00, og de sidste er mellem 14.30 og klokken 16.

- Mellem hver gruppe bliver der gjort rent på museet, hvor alle kontaktflader bliver rengjort, siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

Hvis ikke alle 10 billetter er solgt, kan man også købe ved at møde op enten klokken 10, 12.30 eller 14.30. Museet opfordrer dog til, at man køber billetten på forhånd, så man ikke ender med at blive skuffet.

Museum Lolland-Falster har valgt at følge de retningslinjer, som er udstukket af Organisationen Danske Museer, og derfor er der kun plads til 10 gæster i begyndelsen. Det kan ændre sig efter 8. juni, når forsamlingsforbuddet formentlig hæves til 30 til 50 personer.

- Nu får vi tid til at teste, hvordan vores tiltag på museet fungerer, og så kan vi se, om der er noget, som skal justeres, når der bliver åbnet for flere gæster, forklarer Anne-Lotte Sjørup Mathiesen.

Helt dødt har museet dog ikke været den seneste tid. Flere skoleklasser og børnehaver har brugt arealerne til udeundervisning. De gamle huse har været aflåst, men resten af området har eleverne kunnet boltre sig på.

- I alt har 14 klasser og børnehaver med et samlet antal på 237 børn eller elever været forbi og brugt museet til udeundervisning. Der er allerede syv andre klasser, der har booket sig ind i de kommende to uger, så det er jo virkelig dejligt, at de gerne vil bruge området, siger Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, der også med tilfredshed ser de fire første gæster ankomme til museet torsdag klokken 13.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

AF: JOHN WENNERWALD

Skinner frem for bus 28. juni 2020 kl. 23.26

Annonce