Annonce
Lolland

Talenter udefra kan også styrke Lollands brand

Sagen om aktivitetstilskud begyndte i Maribo Kajakklub, som gennem flere år har fået udbetalt for højt tilskud, fordi der blev oplyst forkert medlemstal. Klubben har indgået aftale med kommunen om at betale pengene tilbage. Foto: Jan Knudsen

Klubber og foreninger kan fortsat få tilskud for alle medlemmer under 25 år, selvom disse ikke er bosat i kommunen

LOLLAND Da sagen om forkert udbetalt medlemstilskud til Maribo Kajakklub kom frem i efteråret, reagerede fritids- og kulturudvalgets formand Tine Vinther Clausen (V), ved at ønske reglerne for aktivitetstilskud strammet.

Fra politisk side var der et ønske om, at kun medlemmer, der er bosiddende i Lolland Kommune, kan udløse tilskud. Udvalget ville dog ikke stramme reglerne uden at høre folkeoplysningsudvalget først.

Folkeoplysningsudvalget blev forelagt tre modeller, hvor valget stod mellem intet bopælskrav, delvist bopælskrav eller fuldt bopælskrav. I udvalget pegede man på den første model.

- Vi ser gerne, at vore klubber og foreninger tiltrækker udøvere på alle niveauer, og man skal ikke straffes, hvis man får medlemmer fra andre steder i landet, siger formanden for folkeoplysningsudvalget, Henning Johansen, der fortæller, at der i udvalget var stor enighed om at følge den model.

Nok vil klubberne med den model kunne modtage kommunal støtte for at aktivere unge fra andre kommuner, men det ser Henning Johansen ikke som et problem.

- Hvis disse unge stiller op til konkurrencer, vil de jo repræsentere den klub, som de medlem af, og dermed være med til at brande Lolland.

Den beslutning blev fulgt, da sagen atter blev forelagt fritids- og kulturudvalget i sidste måned.

- For kommunen kan det også være et stort aktiv, hvis foreninger kan fastholde de unge, selvom de måske flytter andre steder hen på grund af uddannelse, siger Tine Vinther Clausen som begrundelse for, at politikerne valgte modellen uden bopælskrav i kommunen.

Hun nævner som eksempel en træner, der i dag er under uddannelse i København, men kommer til Lolland for at træne et hold én gang om ugen.

- Hvis der samtidig er nogle fra andre kommuner, der tænker, at de gerne vil træne på Lolland, så åbner vi for den mulighed, forklarer udvalgsformanden.

Der er dog en enkelt undtagelse.

- Det skal ikke være hele hold andre steder fra, der begynder at bruge vores faciliteter.

Folkeoplysningsudvalgsformand Henning Johansen håber, at sagen med Maribo Kajakklub og de forkerte medlemsoplysninger får kommunens andre foreninger til at huske på, hvor vigtigt det er, at medlemmerne bliver registreret korrekt.

- En sag som denne er rigtig ærgerlig, og man skal huske på, at det er ikke kommunen, man snyder for penge, hvis man opgiver forkerte oplysninger, men de andre foreninger, som har søgt tilskud, siger Henning Johansen.

I efteråret kom det frem, at Maribo Kajakklub i en årrække har fået mere i aktivitetstøtte fra Lolland Kommune end klubben burde. Det skyldtes, at kajakklubben havde oplyst et for højt medlemstal.
Maribo Kajakklub havde selv iværksat en intern revision for at finde ud af, hvor stort problemet var, og også revisionsfirmaet BDO blev af Lolland Kommune bedt om at undersøge, hvor galt det stod til i klubben.
BDO lavede en stikprøvekontrol af en medlemsliste fra 2018, og her fremgik det, at ud af de 22 medlemmer under 25 år, som blev undersøgt, var det kun seks, som var bosiddende i Lolland Kommune. 11 medlemmer kunne slet ikke findes i folkeregisteret, om tre af dem blev det oplyst, at de er bosiddende udenfor Danmark, mens fem var ukendte for kajakklubben.
Gennem klubbens interne revision nåede Maribo Kajakklub frem til, at man over en periode på fire år havde fået udbetalt 201.700 kroner for meget i tilskud. Pengene er man nu ved at tilbagebetale.

  • Sagen om aktivitetstilskud begyndte i Maribo Kajakklub, som gennem flere år har fået udbetalt for højt tilskud, fordi der blev oplyst forkert medlemstal. Klubben har indgået aftale med kommunen om at betale pengene tilbage. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier