cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Tricktyve tømte pengeskabet

To tyve blev anholdt efter at have lænset pengeskab hos købmand.
20. februar 2020 kl. 10:43 Af David Arnholm

Annonce

HORSLUNDE Kort før klokken 16 slog to tricktyve i går til mod Købmanden på Hovedgaden i Horslunde. Mens den ene distraherede butikkens unge ekspedient med et spørgsmål, tog den anden 14.200 kroner fra et pengeskab bag disken.

- Der kommer to mænd ind og går lidt rundt i butikken. Den ene får lokket min ungarbejder med ud til nogle spilleautomater for at få forklaret noget derude. Bagefter gik de og handlede, og først efter et stykke tid opdagede han, hvad der var sket, fortæller købmand Mikkel Bjørk Hansen.

Da han blev kontaktet af ungarbejderen, kørte han straks til butikken og fik alarmeret politiet, der fik afhørt ekspedienten.

- Jeg skal rose min ungarbejder. Han gav et rigtig godt signalement. Og politiet sagde "så tror vi godt, vi ved, hvem det er", refererer Mikkel Bjørk Hansen.

De to tyve nåede da heller ikke at være på fri fod ret længe, før signalementet ledte til, at de klokken 18.49 blev anholdt i Søllested og sigtet for tyveriet. Efter en afhøring blev de løsladt igen klokken 21.55. Hvordan de to forholder sig til anklagen, kunne politiet i morges ikke oplyse.

Der er tale om to mænd på 39 og 43 år, begge fra Nakskov, og de var kendt af politiet i forvejen. Den 43-årige blev også sigtet for at have kørt bil uden at have førerret, og da det er tredje gang, det sker, vil politiet nu forsøge at konfiskere bilen. Ved en visitation blev den 39-årige i øvrigt fundet i besiddelse af 1,1 gram hash.

Ifølge købmand Mikkel Bjørk Hansen har ungarbejderen - som fik fri efter afhøringen - det okay trods den ubehagelige oplevelse.

- Jeg har talt med ham, og han tager det fint nok. Han blev på ingen måde truet, så det er rart, det ikke var et røveri. Og det er rart, de er blevet anholdt, bemærker han.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce