cookie-og-privatlivspolitik
Hans Peter Christensen fra Aarhus besluttede sig for at redde fem fortabte killinger, som sad i grøften uden en missemor i nærheden. Han fik hjælp til opgaven af en ung mand og tre medarbejdere fra Park og Vej.
Hans Peter Christensen fra Aarhus besluttede sig for at redde fem fortabte killinger, som sad i grøften uden en missemor i nærheden. Han fik hjælp til opgaven af en ung mand og tre medarbejdere fra Park og Vej.
Foto: Privatfoto

Lolland

Turist reddede killinger

Turist på cykelferie fik i samarbejde med lokale hjulpet fem killinger.
21. juli 2019 kl. 10:20 Af Rikke Folm Berg

Annonce

VESTLOLLAND Efter at have læst en artikel i dagbladet Politiken om en dame, som så kattekillinger blive kylet ud af en forankørende bil, var det umuligt for Hans Peter Christensen at ignorere synet af fem forladte killinger i grøften på en smal bivej fem-seks kilometer udenfor Nakskov.

- Nu skriver jeg for at fortælle, at jeg på Vestlolland mødte nogle mennesker med hjerterne på rette sted i en måske identisk sag, skriver han i en mail til Folketidende.

- Jeg opholdt mig et par dage i Nakskov og havde min cykel med. Onsdag 10. juli cyklede jeg til Kragenæs, undervejs kom fem killinger gående imod mig inde i vejsiden. Der var ingen kattemor. Der var et stykke vej til de nærmeste gårde, så jeg syntes ikke, det så naturligt ud.

- Jeg kunne bare have sat farten op og kørt min vej. Men jeg standsede nogle meter bag killingerne, som straks vendte om, luntede hen til mig og lagde sig omkring mine fødder. Bortset fra én, som var mere frygtsom og holdt sig på afstand.

- Én killing forsøgte at kravle op ad mit ben ... av! En anden kravlede op ad min cykel og lagde sig lidt beklemt ovenpå cykeltasken. Noget kunne tyde på, at de godt kendte til mennesker. Igen overvejede jeg, om jeg skulle liste mig ud af omklamringen og køre min vej. Så besluttede jeg at prøve på at få killingerne op i min cykeltaske og gå videre til nærmeste gård og se, om jeg kunne få dem afsat der.

- Så kom der en bil. Det var en ung mand, som godt nok afslog at overtage fem killinger, men han foreslog selv at køre tilbage til de nærmeste gårde for at spørge ad.

Et kvarter senere kom han igen. Han havde ikke kunnet få fat i nogen lokale, men han havde fået kontakt med en bil fra kommunens Park og Vej. Ud af den steg tre medarbejdere, en dame og to herrer. De lovede at tage killingerne med til et internat.

De to herrer fik hurtigt fat i den frygtsomme inde i græsset. Jeg takkede dem mange gange. Da de kørte, sad de to herrer og aede katte. Herefter gav jeg hånd til den unge mand og takkede også ham for hjælpen og cyklede videre mod Kragenæs.

- Tak fra mig til dem alle fire, skriver Hans Peter Christensen, som håber, killingerne fandt et godt sted at være.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Sundhedsvæsnet får et løft i 2020 01. december 2019 kl. 21.30

AF: VALDEMAR HVIDBERG ALBAN

Så er det nok! 01. december 2019 kl. 17.10

AF: BJARKE ROSENKILDE

Marcus Knuth, en kommende… 29. november 2019 kl. 13.08

AF: BJARKE ROSENKILDE

Skraldespansk 29. november 2019 kl. 12.51

AF: JOHN WENNERWALD

Kriminelle bandemedlemmer… 24. november 2019 kl. 21.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Bedstemor med slag i! 21. november 2019 kl. 18.21

Annonce