cookie-og-privatlivspolitik
Det forhold, at der på Lolland-Falster produceres en masse bæredygtig, grøn energi, kan være med til at gøre området attraktivt for turister, vurderer John Brædder.
Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lolland

Turister skal øge omsætningen

Med en ny satsning vil kommunerne i regionen øge indtægterne fra turisme markant.
07. september 2019 kl. 08:00 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER I 2017 omsatte turister i Region Sjælland for 12,8 milliarder kroner. Med en ny indsats skal den omsætning i 2025 være løftet til 15 milliarder kroner, ligesom turisternes tilfredshed skal øges.

Hvordan målene mere præcist skal indfris, ligger ikke fast endnu. Første skridt bliver nemlig at igangsætte en række undersøgelser, der skal munde ud i en udviklingsplan, som skal lanceres i begyndelsen af det nye år.

Bag planen står regionens 17 kommuner, de lokale turismeorganisationer samt Dansk Kyst- og Naturturisme og Realdania. De investerer tilsammen omkring tre millioner kroner i at få lavet analyserne og den store plan, og Realdania har bidraget med mere end halvdelen af pengene.

- Og der er en begrundet forhåbning om, at Realdania vil være med til at finansiere meget af det, der i rapporten vil blive peget på, siger borgmester John Brædder (G), der er med i styregruppen for udviklingsplanen.

Det har da også været tilfældet på den jyske vestkyst, hvor Realdania er involveret i et lignende arbejde. Her har Realdania afsat 40 millioner kroner til indsatsen "Vestkysten viser Vejen", der skal udvikle kystbyer og attraktioner.

Læs mere i Folketidendes papiravis lørdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BUPL SYDØST

BUPL: Stop den onde SFO-spiral 10. august 2020 kl. 14.48

AF: JOHN WENNERWALD

Mundbind i flextrafik 09. august 2020 kl. 21.38

AF: HANS JØRGEN JØRGENSEN

Torvet i Nykøbing 08. august 2020 kl. 14.22

AF: JOHN WENNERWALD

God bedring til Prinsen 02. august 2020 kl. 21.26

AF: JOHN WENNERWALD

Forebyg højresvingsulykker 27. juli 2020 kl. 00.27

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Hvilke tal skal vurdere os 26. juli 2020 kl. 14.19

Annonce