Annonce
Lolland

Tv-udsendelse om køleskabsdrab på vej

Krimiforfatteren Julie Hastrup forsøger i en række dokumentarudsendelser at give dræbte mennesker det sidste ord. En af sagerne er køleskabsdrabet fra Lolland. Foto: Krestine Havemann

Kanal 5 sætter fokus på drabssag fra Lolland, hvor en mand i to år opbevarede et lig i et køleskab

Vesterborg I en ny dokumentarserie om "Mord i familien" fortæller Kanal 5 historien om "køleskabsdrabet" fra Vesterborg. Det er historien om Mette Bønnelykke, der i 2013 blev fundet i et køleskab, dræbt af sin kæreste to år forinden.

Kæresten, Mickey Anton Pedersen, forklarede i både byretten og landsretten, at han var kommet hjem og havde fundet hende død i sengen, hvorefter han var gået i panik og havde gemt liget af vejen i et køleskab, som han efterfølgende tog med sig i forbindelse med to flytninger. Ved begge instanser blev han fundet skyldig i drabet og idømt 13 års fængsel.

Skriver offerets historie

I dokumentarserien dykker krimiforfatteren Julie Hastrup ned i seks danske familiedrab og søger at give den dræbte det sidste ord.

- "Mord i familien" er en vigtig og nytænkende serie, hvor jeg skriver offerets historie og undersøger, hvad der er gået forud for drabet. Næsten halvdelen af alle danske drabssager sker i familien - det sted, hvor vi ellers bør føle os allermest trygge. Hvorfor sker det? Er der nogle faresignaler, man skal være særlig opmærksom på? Det har det været mit vigtigste ærinde at gøre os klogere på i denne programserie. Og så synes jeg grundlæggende, det er vigtigt også at høre offerets historie, da der ofte fokuseres meget på gerningsmanden i sådanne sager, fortæller Julie Hastrup i en pressemeddelelse.

På baggrund af samtaler med de nærmeste pårørende samt eksperter på området - professor i psykologi og motiv Henrik Høgh Olsen og tidligere efterforsker i Rejseholdet Poul B. Andersen - har Hastrup forfattet den afdødes fortælling, der kombineres med rekonstruktioner, billeder, hjemmevideo og interviews. I løbet af programserien vil seerne blive præsenteret for nye detaljer og historier, der aldrig har været delt offentligt før.

Kanal 5's ambition med "Mord i familien" er at tilbyde nytænkende krimiindhold, der tør at fortælle de tunge, men vigtige historier, fordi der er noget på spil.

- Det handler om at bliver klogere på, hvad der kan ligge bag den meget kedelige, danske familiedrabsstatistik, og forhåbentlig give seerne et indblik i de mekanismer, der kan gøre familiemennesker til familiemordere, lyder det fra tv-stationens pressechef, Lena Bøgild Willard.

Udsendelsen om det lollandske drab er seriens sjette og sidste afsnit. De første fem handler om mord begået i Hundested, Kvissel, København, Otterup og Hobro.

  • Krimiforfatteren Julie Hastrup forsøger i en række dokumentarudsendelser at give dræbte mennesker det sidste ord. En af sagerne er køleskabsdrabet fra Lolland. Foto: Krestine Havemann
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier