Annonce
Lolland

Udvalg planlægger møder udenfor huset

Ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalget, bagerst fra venstre Lars Christiansen (SF), Tine Vinther Clausen (V), Diana Leicht Christensen (S), forrest fra venstre formand Marie-Louise Brehm Nielsen (Din Stemme), Lasse Falster (S), Vagn Pedersen (V) og næstformand Klaus Svensson (S). Foto: Claus Hansen

Nyt ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalg vil holde møder på plejecentre, aktivitetshuse og lignende steder.

LOLLAND - Vi skal ud at dufte, se, mærke stemningen, opleve alt det, man ikke kan læse sig til, fortæller formanden for ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune, Marie-Louise Brehm Nielsen, Din Stemme.

Udvalget holdt sit første møde på rådhuset i Maribo, men de næste fem gange har det planlagt, at møderne skal foregå ude på de institutioner, udvalget beskæftiger sig med.

På det første møde besluttede udvalget at besøge to plejecentre ad gangen, det betyder, at næste møde, der allerede er 2. februar, vil udvalget besøge Bøgevænget i Holeby og Blomsterparken/Kirsebærhaven i Rødby.

- Jeg glæder mig til at tage udvalget med ud. Det er vigtigt for mig og næstformanden, at alle får samme viden. Vi skal spille med åbne kort, fortæller Marie-Louise Brehm Nielsen.

Det nye udvalg

Hun har selv erfaring med området, dels fra sit arbejde som hjemmesygeplejerske og dels fra for fire år siden, hvor hun også var formand for samme udvalg.

Med sine i alt 12 år i byrådet er hun i øvrigt den længst siddende politiker i udvalget. Af de øvrige medlemmer sad næstformand Klaus Svensson (S) med i udvalget sidste valgperiode, og Tine Vinther Clausen (V) sad med et enkelt år.

Lars Christiansen (SF), Lasse Falster (S), Diana Leicht Christensen (S) og Vagn Pedersen (V) er nye på området.

Planen for udvalgsmøderne er, at alle kommunens plejecentre skal besøges i løbet af udvalgets første fem møder.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Først plejecentrene - så

- Når vi har besøgt alle plejecentrene, kan vi jo fortsætte med at besøge genoptræning, udkørende personale og så videre. Jeg ser helst, at vi ikke kun samles inden for murene eller på rådhuset. Vi skal ud at mærke, hvad der sker på vores område, siger Marie-Louise Brehm Nielsen.

Møderne ude på plejecentrene skal ikke bare bruges til at se stederne. De skal også bruges til at lytte til de medarbejdere og ledere, der arbejder på stedet. Og om der er nogen ting, der skal laves om.

- Måske er der taget en beslutning en gang, som ikke virker, og som nemt kan ændres, så den giver mere mening for borgerne. Noget, vi hurtigt kan tage fat i, siger hun.

Hun vil sammen med udvalget se på, om der er lavthængende frugter, noget, der kan ændres let, og som vil give god mening. Og hvad der kræver mere dybdegående analyser for at kunne ændres.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ønsker dialog

Marie-Louise Brehm Nielsen mener ikke, at hun selv sidder med alle løsninger. Løsninger vil hun finde gennem gode dialoger.

- Jeg tror på tanken om at slippe dialogen fri mere end på stram styring. Det giver større mulighed for inspiration, mener hun.

Udvalget har også planlagt et etdøgns seminar, hvor det skal have fokus på, hvordan udvalget skal samarbejde og de forskellige emner, der hører under udvalget. Det har inviteret folk fra sektoren til at komme og fortælle, det skal blandt andet have en dybdegående gennemgang af, hvad demens er.

Marie-Louise Brehm Nielsen ser også frem til samarbejdet med Ældrerådet. Hun og Klaus Svensson er inviteret med til rådets møde i marts.

- Jeg vil lytte, lytte, lytte, og så vil jeg invitere dem til at komme med bud på, hvad der kan øge livskvaliteten for borgerne på plejecentrene. Det vil jeg virkelig gerne gøre noget ved, siger hun.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Bestyrelsesrepræsentanter

På det første møde blev det også besluttet, at det er Lars Christiansen, der skal repræsentere Lolland Kommune i bestyrelsen for Synscentralen i Vordingborg, og Marie-Louise Brehm Nielsen, der skal sidde med i den selvejende institution Margrethecentret.

- Der har jeg siddet med før. Det er inspirerende at høre om deres værdigrundlag, og hvordan de drifter. Måske er der noget, vi kan gøre anderledes, og måske kan vi foreslå dem noget, siger hun.

  • Ældre-, omsorgs- og sundhedsudvalget, bagerst fra venstre Lars Christiansen (SF), Tine Vinther Clausen (V), Diana Leicht Christensen (S), forrest fra venstre formand Marie-Louise Brehm Nielsen (Din Stemme), Lasse Falster (S), Vagn Pedersen (V) og næstformand Klaus Svensson (S). Foto: Claus Hansen
Annonce
Lolland

De er blandt Danmarks bedste

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Annonce
Annonce
Sport

Endnu en nedtur i Parken - Nykøbing FC kan ikke score mål

Guldborgsund

Endnu et tomt butikslokale får nyt liv: Martin udvider butikken

Sport

Efter tre store øretæver: - Synes vi havde fortjent mere mod AB

Vejret

Rekord slået: Drivvåd april er den vådeste i 150 år

Lolland

De er blandt Danmarks bedste

112

Fulde og fartglade bilister stoppet

Lolland

Skrider fra parti: "De dårlige oplevelser blev simpelthen for meget!"

Lokal nyt

Se kortet: Her kan du tanke billigt i weekenden

112

Eftersøgt i knivstikker-sag er stadig på fri fod

Indland

Byret: Beboer på Christiania tjente 20 millioner på hash

Indland

Store bededag markeres med lukkede skoler og fri til ansatte

Vejret

Weekenden bringer lunt forårsvejr til Danmark

112

Tredje gang: Narkopåvirket bilist mistede bilen

Guldborgsund

Nu igen: Vej bukker under for vand

Indland

28-årig røver Rema 1000 med økse og går på bodega

Annonce
Annonce
Dølle

Bo er ny leverandør af Dølle-pølsen: - Jeg går ikke på kompromis med kvaliteten

Lolland

Her holder børnene fri store bededag

Indland

Mand er faldet fra kran under arbejde i København

Sport

Bombe i Nordfalster - cheftræner færdig til sommer

Vejret

Vintrene på Lolland-Falster vil blive op til 30 procent vådere

Guldborgsund

Hvad skal vi grine af til sommer? Revyfolk kæmper med teksterne

Lolland

Dinosaur-lorte under lup: Evolutionsmuseet udstiller forstenede fækalier