cookie-og-privatlivspolitik
Kofoedsminde er et landsdækkende sikret tilbud for voksne domfældte udviklingshæmmede. Fra 2016-2019 er belægningen på de sikrede afdelinger steget med 50 procent.

3

Billeder

Kofoedsminde er et landsdækkende sikret tilbud for voksne domfældte udviklingshæmmede. Fra 2016-2019 er belægningen på de sikrede afdelinger steget med 50 procent.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Udvidelsesplan på Kofoedsminde

Renovering af afdelinger skal være med til at nedbringe eksternt vikarforbrug.
21. januar 2021 kl. 09:03 Af Peter Levinsen Hansen

Annonce

KOFOEDSMINDE En ny multibygning og renoverede afdelinger er en del af en større plan for renovering og udvidelse af Kofoedsminde.

- Vi renoverer lidt på vores afdelinger ved at lave større fælles opholdsrum, og i den forbindelse laver vi også en ny bygning, fordi ombygningen og renoveringen er så omfattende, at det bliver nødvendigt at genhuse beboerne i etaper i mindre grupper, imens at man laver deres del af renoveringen, fortæller Kay Jokil, der er forstander på Kofoedsminde.

Tilbage i september 2019 godkendte Udvalget for social og psykiatri i Region Sjælland en indsatsplan for omlægning af personaleindsatsen på Kofoedsminde. For at kunne nå i mål med planen er det dog nødvendigt med den førnævnte ombygning af afdelingerne. Indsatsplanen og den store renovering skal sikre et højere uddannelsesniveau blandt personalet på Kofoedsminde og nedbringe forbruget af fleksible medarbejdere og eksterne vikarer.

- Når der bliver lavet fælles kontorfaciliteter og fælles opholdsfaciliteter for flere personalegrupper på to små afdelinger, er de bedre i stand til at dække begge afdelinger. Vi har jo det særlige vilkår på Kofoedsminde, at vi har påbud fra Arbejdstilsynet om, at man aldrig må være alene. Så når man har nogle meget små afdelinger med kun nogle få beboere, koster det mange mange medarbejderresourcer. Lægger man noget sammen og gør afdelingerne lidt større, kan man optimere brugen af medarbejdere, forklarer Kay Jokil.

Regionsrådet i Region Sjælland godkendte i juni sidste år ideoplægget til en helhedsplan for Kofoedsminde, og på et kommende møde i februar skal selve projektforslaget op til godkendelse.

Annonce

Den nybyggede multibygning skal indeholde syv værelser, fælles aktivitetsområde og servicearealer til midlertidig genhusning. Når renoveringen af afdelingerne er færdige, skal bygningen bruges til andre vigtige faciliteter på Kofoedsminde eksempelvis værksteds- og sundhedsfaciliteter.

I den nuværende tidsplan går man i gang med byggeriet af projektet i juni i år, og det er planen, at man herefter er færdig i oktober 2022.

Udvidelsen og renoveringen af afdelingerne har et samlet budget på 23,1 million kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: CHRISTIAN NYBORG MORTENSEN

Lokale borgere frarøves… 06. marts 2021 kl. 19.12

AF: LINDA SOMMER

Historisk bymidte i Maribo… 04. marts 2021 kl. 21.37

AF: SØREN LEVIN BØCKHAUS THORMANN

Roses skal, dem der roses bør 04. marts 2021 kl. 11.30

AF: PERNILLE KRUSE PEDERSEN

Haveæstetik er vejen frem 03. marts 2021 kl. 19.31

AF: MARTIN WOUTERS

præsentation fra formanden… 03. marts 2021 kl. 09.45

AF: HENNING BECH JOHANSEN

Axeltorv i Nakskov igen 02. marts 2021 kl. 14.07

Annonce

ANNONCE