cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen, arkivfoto

Lolland

Varmeværk håber på hurtigt svar

Maribo Varmeværk er under pres for at sløjfe vigtig varmekedel.
22. april 2021 kl. 13:46 Af David Arnholm

LOLLAND Maribo Varmeværk skal skrotte en træpillekedel med en kapacitet på otte megawatt. Det har Lolland Kommunes tekniske udvalg afgjort for nylig, men den afgørelse - og en række andre - har Maribo Varmeværk klaget over til Energiklagenævnet.

Det har - oplyser det på sin hjemmeside - en gennemsnitlig sagsbehandlingstid på fire måneder, men så længe vil varmeværket nødigt vente. Varmeværket vil nemlig bevare træpillekedlen, da den er afgørende for at kunne producere varme nok til kunderne, nu Refa MSK ikke længere leverer.

Men omvendt kan det ramme varmeværkets bestyrelse, hvis den undlader et efterkomme kommunens krav om at skrotte kedlen. Det vil nemlig kunne udløse et erstatningskrav fra Refa MSK, frygter varmeværket.

Det har derfor anmodet om, at klagen til Energiklagenævnet får opsættende virkning, mens sagen behandles. Også fordi sagen hænger sammen med den politianmeldelse, kommunen har indgivet mod varmeværksbestyrelsen.

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyser, at sagen stadig er under behandling, og har ikke noget bud på, hvornår det bliver afgjort, om der skal rejses tiltale mod varmeværksbestyrelsen.

Annonce

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Paradigmeskifte version 2.0 09. maj 2021 kl. 22.09

AF: PAW HALLANDSON

Det skriger til himlen! 09. maj 2021 kl. 20.40

AF: LEIF A. JENSEN

Demokrat i Danmark! Hvor? 05. maj 2021 kl. 09.29

AF: JOHN WENNERWALD

Den 1. maj 02. maj 2021 kl. 22.18

AF: LARS RASMUSSEN

Solcellepark Grænge Åbent… 01. maj 2021 kl. 09.17

AF: JOHN WENNERWALD

Coronakuller 25. april 2021 kl. 22.26

Annonce

ANNONCE