cookie-og-privatlivspolitik
Sådan vil den nye energistation kunne placeres på grunden.

Lolland

Vil bygge ny tankstation med vaskehaller

Lolland Kommune har sendt et forslag til en ny energistation i offentlig høring.
17. oktober 2021 kl. 12:30 Af David Arnholm

MARIBO En ny tankstation kan være på vej mellem Nørreballe og Maribo. Benzinselskabet Uno-X har således - via udviklingsselskabet LSG30 Holding Aps - henvendt sig til Lolland Kommune med et ønske om at få lov til at opføre en energistation på hjørnet af Skibevej og Vestre Landevej, tæt ved Lolland-Falster Brandvæsens hovedkvarter.

Planen er at opføre en ubemandet station, som skal sælge benzin og diesel og have ladestandere til el-biler, ligesom der skal være et par vaskehaller. Energistationen skal også forberedes til at kunne sælge fremtidens drivmidler, efterhånden som de bliver aktuelle.

Det er Torben Munk Mortensen, der ejer jorden, der de senere år har ligget brak. Han fortæller, at han har indgået en betinget aftale om at sælge jorden.

- Jeg har skrevet under på, at jeg er villig til at afstå grunden. Det er et stykke jord, jeg ikke har dyrket i mange år, fortæller han.


I høring nu

Den nye tankstation kan få betydning for trafikken på stedet, og Vejdirektoratet har derfor set på planerne og nikket til dem. Kommunens tekniske udvalg ser også foreløbig positivt på planen.

Annonce

Udvalget besluttede således i begyndelsen af juni, at der skal arbejdes videre med forslaget. Det indebærer blandt andet, at forvaltningen skal undersøge, hvad anlægget vil kunne betyde for miljøet, og at forslaget om den nye tank sendes i fire ugers offentlig høring, hvor borgere og andre kan komme med deres kommentarer.

- Vi er dejligt ramt af, at der sker en masse ting på Lolland, så vi har måttet skubbe det en lille smule, siger Jytte Harpøth, der er kommunens chef for teknik og miljø.

I denne uge blev den offentlige høringsfase dog endelig indledt.


Blandt de hurtigste

Og hos Uno-X håber man selvsagt på, at kommunen ender med at sige ja, så projektet kan realiseres.

- Vi afventer byggetilladelse fra kommunen, og før den er givet, kan vi ikke begynde arbejdet med at etablere en ny energistation, siger marketingchef May Rytkjær Kronbach.

Annonce

Hvor hurtigt, Uno-X vil kunne opføre anlægget, er ikke til at sige.

- Vi er normalt blandt de hurtigste på markedet til at bygge tankstationer. Men byggemarkedet ligner ikke sig selv på grund af covid-19, så det tør jeg ikke spå om, siger May Rytkjær Kronbach.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

Annonce

ANNONCE