cookie-og-privatlivspolitik
De levende landsbyers historie gives videre i den enestående bog.
De levende landsbyers historie gives videre i den enestående bog.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

32 landsbyfortællinger

Der ligger landsbyer spredt ud over hele Lolland. Deres historie indeholder både op- og nedgangsperioder. De sidste årtier har desværre været præget af nedgang, og mange landsbyer affolkes og sygner hen.
09. december 2018 kl. 07:00 Af Daniel Brøns

Annonce

Med tiden forsvinder også erindringen om det liv og fællesskab, som engang udfoldede sig der. For de yngste generationer kan det måske være svært at forestille sig det mangfoldige liv, der tidligere har været i landsbyerne.


Stort indsamtlingsarbejde

Det vil LollandBibliotekerne gerne råde bod på, og har derfor iværksat et stort arbejde for at indsamle erindringer fra landsbyerne på Lolland - med henblik på at udgive dem i en bog. Og nu er bogen der altså: "Min landsby på Lolland" hedder bogen, som i denne uge er klar på hylderne på både bibliotek og boghandlere.

I bogen fortæller de 31 forfatter om to eller tre tæt forbundne landsbyer - nogle har skrevet om de samme landsbyer.

I alt er der erindringer fra 32 forskellige landsbyer - jævnt fordelt over Lolland. Bogen rammer stort set alle småbyer - og også Askø. Indledningen er skrevet af tidligere museumsinspektør Thomas W. Lassen, der beretter om den historiske udvikling.

Bogen er på 355 sider og vil kunne købes hos Bog & Ide i Nakskov og Maribo, Nakskov Turistbureau og Nakskov Bibliotek og Maribo Bibliotek.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE