cookie-og-privatlivspolitik
Instruktør Michael Lindvad (th) og koreograf Hayley Franks Høier er her under prøverne i Kulturværket i gang med at instruere Peter Oliver Hansen (som den diabolske Komarovski) og Christina Mørkøre (som den eftertragtede Lara).
Instruktør Michael Lindvad (th) og koreograf Hayley Franks Høier er her under prøverne i Kulturværket i gang med at instruere Peter Oliver Hansen (som den diabolske Komarovski) og Christina Mørkøre (som den eftertragtede Lara).
Foto: Lene Hansen

Lollands-Posten

5000 billetter solgt til Zhivago

Det skrider fint fremad med salget af billetter til NørregadeTeatrets store satsning, Danmarks- premieren på musical-versionen af klassikeren "Doktor Zhivago" som friluftsforestilling i Hylddalen.
31. juli 2018 kl. 11:26 Af , Henrik Ekberg

Annonce

Da Lollands-Posten besøgte teatret ved middagstid i midten af sidste uge var de 10 professionelle skuespillere, der har bærende roller i musicalen, i fuld gang med prøverne på Kulturværket, mens scenograf Søren Glad håndværkere, lys- og lydfolk var i gang med at gøre scenen klar i Hylddalen.


Scengrafien, der skal bruges til mange meget forskellige scener, bliver abstrakt med "russiske løgkupler".

Og teatret har i øvrigt været nødt til at indkøbe nye telte til musikken og til sminkerum, fordi der er nye krav på området.

Det tekniske setup er generelt stort, fortæller teaterchef Frank Rubæk, der også selv vil medvirke på scenen.

Alt i alt er der 50 mænd og kvinder på scenen (både professionelle og amatører),18 musikere i det store musicalorkester samt scenebyggere, malere, sydamer, sminkører, frisører, påklædere, rekvisitfolk, lys- og lydteknikere, sceneafviklere, servicefolk og cafépersonale, der arbejder for at blive klar til premieren.

Mere end 150 personer er involveret i NørregadeTeatrets store sommerprojekt.


Der er Danmarkspremiere på forestillingen torsdag den 9. august, og den opføres ialt 8 gange, sidste gang er 18. august. Der er 1300 siddepladser til hver forestilling.

I midten af sidste uge havde NørregadeTeatret rundet 5000 solgte billetter, og det er Frank Rubæk godt tilfreds med.

Det svarer nogenlunde til salget på samme tid før premieren på musicalen "Miss Saigon", som NørregadeTeatret opførte i Hylddalen i august 2016, fortæller han.

Det er i år 20 år siden, NørregadeTeatret genoptog traditionen med store teaterforestillinger på den gamle friluftsscene i "Hylddalen", som 8.-10.000 publikummer besøger hvert andet ved en kulturaktivitet, som igen har udviklet sig til en tilbagevendende folkelig begivenhed på Lolland.


Musicalen Doktor Zhivago bygger på Boris Pasternaks klassiske roman, som mange vil kende fra filmen med Omar Sharif i titelrollen.

Årets forestilling er en helt ny musicalversion af "Doktor Zhivago" - baseret på den Nobel-pris vindende roman af Boris Pasternak og David Leans Oscarvindende filmklassiker.

Musicalversionen er oprindelig amerikansk, men er oversat til dansk til NørregadeTeatret opførelse af Frank Rubæk og Steffen Gliese.

Doktor Zhivago er en hjerteskærende episk fortælling, om jagten på kærligheden i de sidste dage af det zaristiske Rusland og i tiden der fulgte.


Skæbnens ugunst

Yuri Zhivago er som aristokrat, en politisk idealist, læge og digter, og han får sit liv slået i stykker af skæbnens ugunst.

Han er splittet mellem kærligheden til sin barndomsveninde og kone Tonia, og den lidenskabelige og mystiske Lara. Zhivago er imidlertid ikke alene i sine længsler efter Lara, og han må konkurrere med både de revolutionære og aristokraterne for at vinde den kvindes hjerte, han ikke kan leve uden.

For skuespillerne kan forestillingen også blive en fysisk prøvelse, idet de i visse scener skal optræde i lange uldfrakker.

Der er billetsalg i Vinhuset på torvet i Maribo eller online via NørregadeTeatrets hjemmeside www.noerregadeteatret.dkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

SENESTE NYT

MEST LÆSTE