cookie-og-privatlivspolitik
Der er både stil over maskinerne - og folkene bag arrangementet på Frilandsmuseet.
Der er både stil over maskinerne - og folkene bag arrangementet på Frilandsmuseet.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Damptræf og mølledag

I weekenden d. 15. og 16. juni samles store og små maskiner til to dage, der er totalt henlagt til nørderi, sjove lyde, dimser, skøre opfindelser og fantastisk teknik, når damptræffet 'Fra Damp til Diesel' finder sted på Frilandsmuseet i Maribo.
14. juni 2019 kl. 05:18 Af Daniel Brøns

Annonce

Blandt museets gamle bindingsværkshuse, i kroge og hjørner og på den store eng bag museet udstiller passionerede opfindere, ejere og samlere deres damp- og dieselmaskiner.

- Er du til det maritime, kan du komme helt tæt på de mange forskellige små modelbåde, der på skift tager en paradesejltur i det opsatte bassin. Men er du mere til de store både, kan disse opleves på Maribo Søndersø, som i dagens anledning kan nås fra Frilandsmuseets område. Og er man heldig, giver de endda en tur, fortæller Anne-Lotte Sjørup Mathiesen, formidlingsinspektør ved Museum Lolland-Falster.

På det store engområde bag Frilandsmuseet bliver der for alvor fyret op under kedlerne. Det er nemlig her, de store maskiner, veteranbiler, traktorer og motorcykler, gamle brandbiler, forskellige motorer og meget andet kan opleves.

- Denne dag er det udstillerne, deres viden og ekspertise, der er i centrum. Her er det ikke os som museum, der er omdrejningspunktet, vi danner bare rammen om arrangementet. Det er de fantastiske udstillere og deres helt unikke maskiner, der skaber arrangementet. Og de vil gerne fortælle, så vær ikke bange for at tage en snak med dem - det kan være, du er så heldig at få en tur på en tonstung dampmaskine, siger formidlingsinspektøren.


Maskiner soder

Da det er maskinerne, der er i centrum denne weekend, beder vi alle gæster være opmærksomme, når de bevæger sig rundt på området, da maskinerne ikke bare er til pynt - de kører rundt. Derfor er der også fare for sodnedfald, så stå ikke lige ved siden af dampmaskinerne, når de starter op, og sørg for ikke at gå ind foran maskinerne.

Der er mulighed for at købe mad og drikke samt kaffe og kage, men man er også velkommen til at pakke madkurven og nyde sin medbragte mad.


Mølledag søndag

Om søndagen er det national mølledag, som man naturligvis også kan få glæde af i damptræfweekenden. Her er der mulighed for at besøge den gamle stubmølle, og er vind og vejr til det, kører møllen også.

Som nævnt er damptræffet 15. og 16. juni kl. 10-16, mens mølledagen kun er 16. juni.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce