cookie-og-privatlivspolitik
Butikslivet er presset i det sydlige Lolland. Senest er Konditorbageren lukket i Rødbyhavn.
Butikslivet er presset i det sydlige Lolland. Senest er Konditorbageren lukket i Rødbyhavn.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Erhvervsforening er i alvorlig krise

Den 11. juni klokken 19 er indkaldes nu til en noget trist generalforsamling på Rødby Skole. Til stede vil være Sydlollands Borger- og Erhvervsforening. I indkaldelsen til generalforsamlingen står der blandt andet, at bestyrelsen ikke vuderer, at foreningen kan fortsætte.
04. juni 2019 kl. 04:15 Af Daniel Brøns

Annonce

Det betyder, at de mange arrangementer som juletræsudsmykning, juletræstænding og meget andet er i fare. Foreningen står også for flagalléen og andet praktisk omkring byen, men ifølge indbydelsen er flagalléen slidt, ligesom juleudsmykningen er det, så der er på alle måder brug for nye ressourcer.

Det store problem er især, at medlemstallet falder, så der er færre indtægter at gøre godt med. Desuden fremgår det af indbydelsen til generalforsamlingen, at der er mangel på hænder til at udføre de mange pligter, som foreningen er involveret i.

Foreningen beklager også, at der kommer for få til generalforsamlingerne, og at man derfor bør overveje en opløsning eller en sammenlægning med andre foreninger. En anden mulighed er dannelse af andre typer af foreninger, der kan have specifikke ansvarsområder - eksempelvis en forening, der står for juleudsmykning og den årlige juletræstænding i de to byer.

Ifølge Folketidende blev foreningen dannet i 2015 som en sammenslutning af erhvervsforeningerne i Rødbyhavn og Rødby, Foruden forretningsdrivende inviterede de også menige borgere indenfor i medlemskredsen, men det har altså ikke givet nok af ny energi.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce