cookie-og-privatlivspolitik
Frugtfestivalen tiltrækker typisk både voksne og små fra et stort opland. Og så er der rig mulighed for at smage på varerne.
Frugtfestivalen tiltrækker typisk både voksne og små fra et stort opland. Og så er der rig mulighed for at smage på varerne.
Foto: Sydhavsøerne Frugtfestival

Lollands-Posten

Frugtfestival i Sakskøbing 2019

For 12. gang er der Sydhavsøernes Frugtfestival i Sakskøbing og målet er klart: Danskerne skal lære at elske den frugt, øerne er verdensmestre i at producere. Derfor skrues der op for frugtaktiviteter for børn, workshops for voksne og god, gammeldags folkeoplysning for de særligt interesserede.
11. september 2019 kl. 08:39 Af Daniel Brøns

Annonce

Børnene kan komme på sanselaboratorium, bage 'ægte' æbleskiver og dekorere marcipanæbler med Mette Blomsterberg. Voksne kan prøve kræfter med syltning og bagning med frugt. Og de nørdede kan lære at pode frugttræer, komme på masterclasses i æblesorter, ciderfremstilling og sampling af frugtvin.

Det er nogle af aktiviteterne, når Sydhavsøernes Frugtfestival løber af stablen den 14. og 15. september. Som altid foregår det i Sakskøbing, der er det historiske centrum for frugtproduktionen på de sydlige øer.

- Vi skruer gevaldigt op for aktiviteterne, hvor både børn og voksne får syltetips, bagetricks og praktisk kendskab til frugternes kæmpe mangfoldighed, siger Claus Meyer, der er initiativtager til den traditionsrige festival, der sidste år havde 20.000 besøgende.


Mød producenterne

Den store hovedattraktion er selvfølgelig de mange boder med alle tænkelige, frugtrelaterede varer, hvor du kan møde producenterne i øjenhøjde. Dem kommer der endnu flere af i år, hvor arrangørerne regner med at komme over 70 forskellige boder.

Men i år skal de besøgende også få endnu mere viden og endnu flere køkkenfærdigheder med hjem. Der vil også komme et bibliotek over 50 nuværende og tidligere frugtsorter, salg af sjældne frugttræer og anbefalinger til haveejere fra eksperter.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE