cookie-og-privatlivspolitik
Marc Pabst med en bakke nybagte Oldnordisk rugbrød, der indbragte guldmedaljen, som her præsenteres af Erik Olsen fra Valsemøllen, der sponserer bagekonkurrencen.
Marc Pabst med en bakke nybagte Oldnordisk rugbrød, der indbragte guldmedaljen, som her præsenteres af Erik Olsen fra Valsemøllen, der sponserer bagekonkurrencen.
Foto: Henning Kørvel

Lollands-Posten

Guldet øger brødsalget

Før bagte Marc Pabst på Torvet i Maribo 10-15 Oldnordiske rugbrød om dagen. Efter at have vundet guldmedalje for bedste rugbrød, rækkes der over 100 brød over disken.
10. oktober 2018 kl. 08:41 Af Henning Kørvel

Annonce

Før blev 10-15 olfdnordiske rugbrød rakt over disken i Pabst Bakery, Torvet i Maribo. Efter at Marc Pabst har vundet guldmedalje for det bedste rugbrød, er salget steget til over 100 om dagen.

- Det er både sjovere og bedre at have vundet guld for det bedste rugbrød end for bedste madbrød, som jeg vandt sidste år, siger Marc Pabst, der 3. oktober fik guldmedaljen overrakt af Erik Olsen fra Valsemøllen, som sponserer bagekonkurrencen, forestået af Bager- og Konditormestre i Danmark - BKD.

380 deltog i dysten, og 10 fra hver de fire kategorier gik videre til finalen i København i uge 39.

Vinderbrødet bages af en surdej på tranebær, som Pabst udviklede for cirka fem år siden. Sidste år blev brødet nummer 11 i konkurrencen, før guldet kom hjem i år.

Sølvmedaljen for kategorien, specialbrød, gik også til en bager fra Lolland-Falster, nemlig Steen Mortensen, Steens Bageri, Nykøbing.

Marc Pabst hviler ikke på laurbærrene og agter at stille op igen, når konkurrencen afvikles for 20. gang i 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce