cookie-og-privatlivspolitik
Det er sjovt for både børn og voksne at køre i juletoget.
Det er sjovt for både børn og voksne at køre i juletoget.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Juletræstur med toget

Museumsbanens traditionelle Juletog kører 7. og 8. December - og igen i år kan man hente juletræer, som kan fragtes med tilbage i bagagevognen.
02. december 2019 kl. 05:57 Af Daniel Brøns

Annonce

Julestemning og opvarmede og julepyntede togvogne venter gæsterne, når de 7. December kører fra Nykøbing F. banegård til Jul på Bandholm station. Toget afgår fra banegården kl. 12.45 og optager også rejsende fra Øster Toreby kl. 12.48 og fortsætter via Maribo til Bandholm. På turen mellem Nykøbing og Maribo trækkes vognene af Lollandsbanens diesellokomotiv "Kanariefuglen" fra 1934. I Maribo overtager Museumsbanens damplokomotiv mod Bandholm.


Hent et juletræ

På Bandholm station sælges Gløgg og julekager, ligesom det er muligt på forpladsen at vælge årets nyfældede juletræ, der så medtages retur til udgangspunktet i togets pakvogn. I anledning af Bandholmbanens 150 års jubilæum 2. november, er der udgivet et hæfte der fortæller om banens og tilknyttede aktiviteters historie. Dette vil også være til salg i toget og på stationen. Julemanden lover at køre med igen i år. Toget er tilbage i Nykøbing kl. 16.40


Kørsel søndag

Søndag d. 8. December køres juledamptoget fra Maribo til Bandholm. Der er afgang fra Maribo station kl. 10 og toget der er opvarmet og julepyntet, kører ad den 150 år gamle bane til Bandholm station. Der er ca 1 times ophold her, og mulighed for at købe Gløgg og julekager mv. samt udvælge årets nyfældede juletræ til fornuftige priser. Juletræet medtages i togets pakvogn. Igen har de søde børn mulighed for at møde julemanden. Toget er tilbage i Maribo kl. 12.

Man kan købe kaffe m.v. i togene under turen.

Det anbefales at købe billetter i forsalg via museumsbanens hjemmeside: museumsbanen.dk. Man kan også købe ved selve toget, hvis der er plads.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE