cookie-og-privatlivspolitik
Jazz Five er et af de bands, der ventes at skabe stor interesse.

5

Billeder

Jazz Five er et af de bands, der ventes at skabe stor interesse.
Foto: Pressefoto

Lollands-Posten

Maribo Jazz har tradition og fornyelse

Programmet for Maribo Jazz er i år tilrettelagt med fokus på både de traditionelle gæster, men også for nysgerrige "nybegyndere" i jazzens Verden og folk, der er til mere swing eller blues. Det fortæller Søren Houlind, der selv er en af jazzens store personligheder og har været med til at tilrettelægge årets program.
16. juli 2019 kl. 06:17 Af Daniel Brøns

Annonce

Uanset hvor man vender sig hen, så er der god mulighed for at blive glad i låget og få en ordentlig én på opleveren til Maribo Jazzfestival. Det fortæller Søren "Doc" Houlind, der selv står for den mere traditionelle New Orleans Jazz som en del af "Doc Houlind Revival All Stars", der består af yngre og ældre musikere - heriblandt et par tidligere medlemmer af det kendte Papa Bue's Viking Jazzband. Festivalen i Maribo er netop født med centrum omring New Orleans jazzen, der boomede i 60'erne og 70'erne i Europa og i dag for mange er indbegrebet af ægte jazzmusik. Rigtigt mange bands leverer den vare fortæller han, og anbefaler blandt andet at lytte til "Jazz Five","Magnolia Jazz" eller "Papa Toms Jazzband", der dog også spiller lidt mere moderne jazz, idet mange bands er meget alsidige i deres stil. Det gælder eksempelvis Jazz Five og Magnolia.

- Og er man til lidt mere blues-agtige swing-toner, så kan man eksempelvis nok synes godt om Kim Menzer Jazz & Blues Band, fortæller han og opfordrer til at følge med til afslutningen også, hvor mange har store forventninger til koncerten med Papa Toms Lamentation Jazzband.

- Bandets vokalist Denise Gordon er meget populær, så bandet er virkelig en stor oplevelse, som jeg personligt glæder mig til, så det er jeg sikker på, at mange andre også gør, siger manden bag Doc Houlinds All Stars, der også venter et stort ryk-ind af gæster til deres koncert, der blandt andet får deltagelse af de kendte musikere som vokalisten Denise Gordon og basunisten Mike Owen.

Søren Houlind peger også på, at man bestemt bør opleve Jesper Thilo Kvartet, som er som en af de store stjerner.

- Han er en af de største saxofonister i dansk jazzhistorie, siger han.

Se mere: www.maribojazz.dk - "bands/solister".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce