cookie-og-privatlivspolitik
Lars Hansen ses her i den nye supersikrede våbenboks, hvor jagtvåbnene ikke blot opbevares sikret, men også præsenterer sig smukt.
Lars Hansen ses her i den nye supersikrede våbenboks, hvor jagtvåbnene ikke blot opbevares sikret, men også præsenterer sig smukt.
Foto: Henning Kørvel

Lollands-Posten

Skydevåben i sikkerhedsboks

Sport & Hobby i Maribo har ombygget tidligere lager til lovbefalet sikkerhedsboks til skydevåben og ammunition.
06. november 2018 kl. 08:55 Af Henning Kørvel

Annonce

Når jægere og sportsskytter fremadrettet træder ind i Sport & Hobby på Banevænget i Maribo, så vil jagtvåben ikke længere kunne ses i forretningslokalet.

Skydevåben - haglbøsser, jagtrifler og salonrifler - bliver nu opbevaret i en sikkerhedsboks, som kunder går ind i ad en boksdør fra forretningslokalet. Boksen er 50 kvadratmeter stor, og i en tilstødende boks på 20 kvadratmeter opbevares jagtammunition og skydevåben, som endnu ikke er pakket ud. Med det nye boksanlæg, som er indrettet i et tidligere lagerlokale, lever Sport & Hobby op til de skærpede bestemmelser for opbevaring af skydevåben og ammunition i jagtbutikker.

- I forbindelse med, at jeg tidligere i år søgte om fornyelse af forhandlertilladelsen, der gælder for fem år ad gangen, gjorde politiet opmærksom på, at forudsætningen for at få godkendelsen var, at vi fik indrettet sikkerhedsboks til våben og ammunition. Istedet for at lave en lille boks, valgte jeg at lave en udstilling af våben i en stålkasse med stål i loft og vægge og boksdøre. Vi har mange våben, normalt over 300 haglbøsser, jagtrifler og salonrifler. Hvis man vil sælge våben, så skal man have mange i sit udvalg, siger Lars Hansen, der for 15 år siden overtog forretningen efter sin far, og til næste år har Sport & Hobby eksisteret i 60 år.

Indretningen af sikkerhedsboksen blev indledt i juni, og politiet har godkendt den i slutningen af oktober. Sport & Hobby markeret indretningen af våbenboksen ved en reception med fadøl og pølser fredag 16. november, og ved den lejlighed vil Lars Hansen også friste med nogle gode tilbud på jagtvåben og udstyr.

- Når man driver våben handel, er man nødt til at leve op til sikkerhedskravene til opbevaring af våben og ammunition. Indretningen af boksen har været en stor investering, men jeg er glad for, at jeg valgte at lave boksen stor, fordi våbnene nu præsenterer sig bedre, siger Lars Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce