cookie-og-privatlivspolitik
Sakskøbingkunstneren Lars Pryds bruger gamle cowboy-tegneserier og bagagemærker fra Finland i sine fortolkninger af Inferno-begrebet.
Sakskøbingkunstneren Lars Pryds bruger gamle cowboy-tegneserier og bagagemærker fra Finland i sine fortolkninger af Inferno-begrebet.
Foto: PR

Lollands-Posten

Udstilling i tre etager

"Inferno" i Bønnelyches pakhus
23. juli 2019 kl. 08:00 Af Lise Ravnkilde

Annonce

Lørdag 13. juli bød kunstnersamlingen Det blå Tårn velkommen til udstilling med 150 værker af 15 billedkunstere i udstillingen Inferno i Bønnelyches Pakhus i Nysted.

"Inferno" er en direkte reference til den svenske forfatter og maler August Strindbergs selvbiografiske roman af samme navn fra 1896-97.

Alle gruppens medlemmer er erfarne kunstnere med mange udstillinger og udsmykningsopgaver på cv'erne.

På udstillingen Inferno vises maleri, skulptur, grafik, tegning, tekstilkunst, collage og en enkelt installation.

Udstillingen passes på skift af de deltagende kunstnere, så det er muligt at få en snak om værkerne med dem, der har skabt dem til udstillingen.

Blandt medlemmerne af sammenslutningen bor de seks på Lolland-Falster: Michael Dunk, Poul Esting, Kis Nellemann, Lars Pryds, Henrik Skorá og Stig Weye. Fra København kommer Pernille Koch, Søren E. Hansen, Hans Helge Nielsen og Christina Præstgaard og derudover udstiller Tim Juel-Jacobsen (Helsinge), Erik Langkjær (Fredericia), Lisbeth Krag Olsen (Bogense), Gunnar Saietz (Tappernøje) og Denis Virlogeux (Faxe Ladeplads).

Frem til 4. august kan udstillingen ses gratis onsdag-søndag mellem klokken 10-16.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

MEST LÆSTE