cookie-og-privatlivspolitik
Merete Hansen er lidt af en farvenørd, så man kan få hjælp til mange forskellige sammensætninger.
Merete Hansen er lidt af en farvenørd, så man kan få hjælp til mange forskellige sammensætninger.
Foto: Daniel Brøns

Lollands-Posten

Unik undertøjsbutik i byen

Undertøj er vel en vare, som man bare henter i tøjbutikken. Ikke længere, fortæller Merete Hansen, der nu åbner en gør-det-selv undertøjsbutik i Maribo, hvor hun også sælger stof til at sy eget badetøj.
19. juli 2019 kl. 05:22 Af Daniel Brøns

Annonce

Kan man skabe et job med at lave kurser i at sy sit eget undertøj - og sælge lidt tilbehør til projekterne?

Mange ville nok svare absolut ikke, men kun indtil man har mødt engagerede Merete Hansen fra Nørreballe, der har gjort temaet til sin levevej. Siden hun begyndte at tilbyde sin ekspertise i håndarbejdskredse er det væltet ind med tilbud, og hendes kalender er helt fyldt indtil 2022.

Indtil nu har hun haft lageret derhjemme, men hvorfor ikke bringe det ned i byen, så alle kan se det? Nu er hun midt i Østergade - nærmere bestemt i nummer 14, hvor hun venter at åbne sin butik i en af de kommmende dage. Åbningstiderne vil dog variere, da hun ofte afholder kurser.

Alligevel kan kunderne i Maribo godt komme til at mærke, at der er kommet en ny butik til byen.

- Jeg har tænkt mig at skabe lidt liv i forretningen ved at holde nogle af mine kurser hernede, og jeg tænker da også, at mange håndarbejdsinteresserede kommer ind og sludrer de dage, døren er åben, siger Merete Hansen, der tidligere var skolelærer, men er blevet rigtigt glad for sin nye levevej.

- Jeg kan ind imellem godt savne arbejdet med børnene, men det er fedt at være selvstændig, siger Merete Hansen, der får rigtigt meget ros for sin farvefornemmelse og sine produkter generelt.


Egen import

Rosen skyldes formentlig også en meget personlig import.

- Jeg køber kun fra dygtige fabrikker i Europa, hvor der er rimeligt styr på både arbejdsforhold og kvaliteten, siger Merete, der er ret krævende over for leverandørerne.

- De prøver ofte af, om de kan sende en dårlig kvalitet, men den går ikke med mig, og jeg gennemgår det hele, når en sending ankommer, siger hun.

Hun fortæller, at kinesisk stof typisk er dårligere - og at farverne afviger fra den standard, der passer i danskernes smag.

Måske har hun Danmarks største udvalg af materiale til netop undertøj og badetøj. Stof til badetøj skal være helt særligt, da det skal kunne holde til salt og klor i lang tid.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Annonce i kategorien "Lollands Posten":
Annonce